compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Tygo Gernandt

Tygo Gernandt

Tygo Gernandt: films, nieuws

 

Biografie van Tygo Gernandt

Acteur Tygo Gernandt begint op zijn vijfde op de jeugdtheaterschool De Krakeling. Met twaalf jaar is hij voor het eerst op tv, als hij mag meedoen in een promotieclip die de Olympische Spelen naar Nederland moet halen.

Zijn rol in de jongerenserie 'Fort Alpha' verschaft hem zijn eerste bekendheid. Daarna volgen gastrollen in 'Goede tijden, slechte tijden', '12 steden, 13 ongelukken' en 'Oppassen'.

In 1996 krijgt Tygo Gernandt zijn eerste filmrol in het Nederlandse drama Naar de Klote van Ian Kerkhof, over drugsgebruik bij housefeesten.

Tygo wordt nog bekender met de film Van god los uit 2003, over de beruchte Bende van Venlo. Tijdens het Nederlands Film Festival 2003 wordt hij uitverkozen tot beste acteur voor deze hoofdrol en krijgt hij een Gouden Kalf.

In 2004 wint Gernandt opnieuw een Gouden Kalf voor zijn bijrol in Het Schnitzelparadijs van Martin Koolhoven. Deze prijs moet hij dit keer echter met zijn vier medespelers delen.

Naast het acteren en presenteren, treedt Tygo ook regelmatig op als stemacteur.

Tygo Gernandt In het nieuws

Samuel Beau Reurekas, Matti Stooker, Celeste Holsheimer, ArjoFrank Fotografie

Première De Piraten van Hiernaast

Eerste corona-proof rode loper

2-7-2020 Het heeft even geduurd maar gister was dan de eerste première sinds de lockdown. Op een loper die corona proof is opgezet, persvakken met tussenschotjes en een duidelijke 1,5 meter markering voor cast en genodigden.

Logo van de serie (c) Just Entertainment 2017

Tv-serie Circus Noël wordt speelfilm

20-7-2018 Jeugdserie 'Circus Noël' krijgt in februari 2019 een eigen bioscoopfilm. De cast bestaat onder andere uit Tygo Gernandt, Rein Hofman, Rick Paul van Mulligen en Rosa Reuten.

Beeld uit 'Heinz'(c) 2018

Ilse Warringa speelt in animatiefilm HEINZ

13-7-2018 Actrice Ilse Warringa - bekend als juf Ank in de serie 'De Luizenmoeder'- doet een van de stemmen in de animatiefilm Heinz. Ruben van der Meer speelt de rol van kat Heinz en Tygo Gernandt is diens aartsvijand Zak. De film is gebaseerd op de strips van Windig & De Jong en richt zich op volwassenen.

Shortcutz: Hemelpoort

20-3-2017 Zin in een grappige short? Dan zit je deze week bij ons goed! Hemelpoort is erg geslaagd door het sterke acteerwerk van Bart de Rijk en Henry Van Loon.

Jeroen Spitzenberger speelt Han van Meegeren

7-12-2015 Volgende week beginnen de opnames van Een Echte Vermeer, een film over de meestervervalser Han van Meegeren. Vorig jaar werd aangekondigd dat Tygo Gernandt de hoofdrol zou spelen maar Jeroen Spitzenberger heeft nu deze rol op zich genomen.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Tygo Gernandt Feiten

Tygo Gernandt in Baantjer het Begin
acteur, stemacteur
Geboren 7-4-1974
De Nederlandse acteur Tygo Gernandt werd bekend door de jongerenserie 'Fort Alpha' en door zijn rollen in de films Van god los en Het Schnitzelparadijs.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

79 films in Eindhoven deze week

79 films in Eindhoven deze week79 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl