compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Oorlogswinter in première in Amsterdam

Oorlogswinter in première in Amsterdam

Vijf jaar gewerkt aan verfilming boek Jan Terlouw

18-11-2008 Gisterenavond ging in Pathé Tuschinski de film Oorlogswinter, van regisseur Martin Koolhoven en naar het boek van Jan Terlouw in première in aanwezigheid van cast, crew en een groot aantal bekende Nederlanders.

Delen op facebook

Aan de film is zo'n vijf jaar lang gewerkt. Jan Terlouw, schrijver van het kinderboek dat destijds een Gouden Griffel won, was betrokken bij de verfilming en zag erop toe dat de sfeer en de details van het boek op de juiste manier verfilmd zouden worden.

Oorlogswinter speelt zich af tijdens de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog. De 14-jarige Michiel (een detbuutrol van Martijn Lakemeier) raakt via zijn buurjongen betrokken bij het verzet. Hoewel Michiel zich nu eindelijk serieus genomen voelt, merkt hij al gauw dat oorlog misschien spannend is, maar vooral ook gruwelijk en dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen.

Gisterenavond ging de film in première in aanwezigheid van de regisseur, schrijver, cast en veel genodigden. Aanwezige acteurs waren naast hoofdrolspeler Lakemeier onder meer Tygo Gernandt, Melody Klaver, Anneke Blok en Yorick van Wageningen.

De film zal 27 november nationaal in première gaan. Martin Koolhoven zal zich nu waarschijnlijk richten op de verfilming van een ander boek van Jan Terlouw: Koning van Katoren.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.