Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 15-2 t/m 21-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > Van God Los

Van God Los

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, filmhuis

Pitch van Van God Los
Van God Los: Tygo Gernandt (Maikel Verheije)
Van God Los: Tygo Gernandt (Maikel Verheije)
Van God Los
Nederlandse première: 1-10-2013
Nederland, 2003, 100 min,
Stan en Maikel raken bij een roofoverval in paniek en vermoorden het slachtoffer. Hierdoor raken ze dieper in de misdaad verzeild en worden huurmoordenaars voor topcrimineel Osman. Wanneer Maikel's vriendin Anna haar mond voorbijpraat en de politie hen begint te verdenken draait Maikel helemaal door. Anna raakt in paniek en probeert Stan, die gevoelens voor haar heeft, te gebruiken om te vluchten. Uiteindelijk staat hij voor een onmogelijke keuze: zijn vriendschap met Maikel of zijn liefde voor Anna.
Genoeg van reclame? Klik hier!
trailer en bijzonderheden over Van God Los
Dit speelfilmdebuut van regisseur Pieter Kuijpers won drie belangrijke Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival 2003: beste regie, beste scenario en beste acteur (Tygo Gernandt). De film is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van de 'Bende van Venlo', die begin jaren '90 veel opschudding veroorzaakte. In de bende hadden twee tieners een leidende rol. Ze werden in 1994 veroordeeld voor zeven moorden. Politie en justitie verdachten hen ervan meer dan veertig mensen te hebben gedood.
Aanloop van Van God Los
Pieter Kuijpers (1968) studeerde Theater, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Samen met Marcel Visbeen is hij de oprichter van Pupkinfilm. Ook is hij actief als scenarist en regisseerde hij de korte film "Darkling" (1995), commercials, televisieseries en de speelfilm De Ordening.
Recensies van Van God Los
BioscoopAgenda van Van God Los

Van God Los in de bioscoop

Wil je Van God Los zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 14 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Stan en Maikel raken bij een roofoverval in paniek en vermoorden het slachtoffer. Hierdoor raken ze dieper in de misdaad verzeild en worden huurmoordenaars voor topcrimineel Osman.Meer films op DVD / BR

Solden