compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Heinz

Heinz

***00
Waardering: 3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeksGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

animatie

Pitch van Heinz
Heinz filmstill
Heinz filmstill
Delen op facebook
Heinz
Nederlandse première: 18-4-2019
Nederland, 2019, 76 min,
Amsterdam. Heinz is een nukkige, luie kater die ongevraagd bij Frits en Professor Aap woont. Wanneer hij op zijn zoontje Kleine Bever moet passen, krijgt hij mot met zijn huisbazen en belandt hij en Kleine Bever op straat. Maar de stad wordt steeds vreemder, hij kan zich niets herinneren, maar iedereen hem wel en hij is Kleine Bever ook nog kwijt.
trailer en bijzonderheden over Heinz
De film is gebaseerd op de bekende strips van René Windig en Eddie de Jong over de nukkige kater Heinz
Aanloop van Heinz
Regisseur Piet Kroon is een oudgediende in de animatiefilmwereld, hij werkte aan bekende animatiefilms als Osmosis Jones (2001), Shrek 2 (2004) en Rio 2 (2014).
BioscoopAgenda van Heinz

Heinz in de bioscoop

Synopsis distributeur
De avondvullende tekenfilm Heinz is gebaseerd op de bekende prettig-gestoorde strips van René Windig en Eddie de Jong over de nukkige kater Heinz.

Heinz woont al sinds jaar en dag ongevraagd in bij zijn vriend Frits en de briljante uitvinder Professor Aap. Op een dag vraagt zijn vaste verkering Dolly hem op hun zoontje Kleine Bever te passen. Dat gaat maar even goed. Dan krijgt Heinz dikke mot met Frits en Aap. Zonder pardon wordt hij, met kleine oogappel en al, buiten de deur gezet. De volgende ochtend wordt Heinz wakker in een vreemd bed. In het Amsterdamse Sprookjesbos. En Kleine Bever is spoorloos verdwenen! Heinz heeft geen idee wat hem is overkomen. Maar iedereen die hij tegenkomt, lijkt zich hém maar al te goed te herinneren. En heeft de grootst mogelijke problemen met hem. Al snel wordt hij achter de vodden gezeten door boze boskabouters en razende postzegelverzamelaars. Heinz is de wanhoop nabij. Waar is Kleine Bever?!