compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Kill Switch

Kill Switch

**1/200
Waardering: 2.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

science fiction

Pitch van Kill Switch
Kill Switch filmstill
Kill Switch filmstill
Delen op facebook
Kill Switch
Nederlandse première: 1-6-2017
Duitsland, Nederland, Verenigde Staten, 2017, 91 min,
In de nabije toekomst loopt een experiment met energie helemaal uit de hand. Wetenschapper Will Porter moet, achterna gezeten door drones en soldaten, zijn familie zien te redden.
trailer en bijzonderheden over Kill Switch
Tim Smit maakte in 2009 een video in Nijmegen die viral ging door zijn special effects. Hij is in de tussentijd heel veel benaderd door Hollywood en nu maakt hij eindelijk zijn eerste film. Deze film is voor een groot deel te zien in de eerste persoon: net als bij een first person shooter.
Aanloop van Kill Switch
Bérénice Marlohe was eerder te zien als Bondgirl in Skyfall.
BioscoopAgenda van Kill Switch

Kill Switch in de bioscoop

Synopsis distributeur
In 2009 werd de Nederlander Tim Smit wereldnieuws toen zijn filmpje What’s in the Box? viral ging en door maar liefst 2,6 miljoen mensen werd bekeken. Direct hierna werd de natuurkunde-student, omwille van zijn visual effects skills, benaderd door diverse (Amerikaanse) studio’s met acht jaar later de bioscoopfilm Kill Switch als gevolg. In deze film wordt eindelijk duidelijk wat er schuilgaat in de mysterieuze de box. Kill Switch is vooral baanbrekend door het hoge gehalte first person perspectief, bekend uit de hedendaagse games. Het verhaal speelt zich af in een toekomstige versie van onze wereld. Een experiment voor onbeperkte energie loopt helemaal uit de hand. Opgejaagd door drones en soldaten moet wetenschapper Will Porter zich een weg banen door de instortende wereld om een speciale box  naar zijn eindbestemming te brengen, Alleen zo kan hij de mensheid in de echte wereld redden.