compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 18-8 t/m 24-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Chantal Janzen

Chantal Janzen

Chantal Janzen: films, nieuws

 

Biografie van Chantal Janzen

Chantal Janzen in Het Verlangen
Chantal Janzen in Het Verlangen
Nadat ze in 1997 de HAVO had afgemaakt begon Chantal Janzen aan de vooropleiding Dans aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, waarna ze haar opleiding vervolgde aan de opleiding Jazztheater / showmusicaldans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Chantal volgde verder diverse workshops en lessen op het gebied van zang, dans en spel. Ze danste in de producties van de choreografen van wie ze les kreeg, zoals Rick Atwell en Sarah Miles.

Chantal verwierf bekendheid door haar rol in de musical 'Saturday Night Fever'. Ook speelde ze in twee musicals die onder regie stonden van Koen van Dijk; 'Seven' en 'Rewind'. Chantal speelde de rol van Lorraine Flemming in '42nd Street' en werd voor deze musical de eerste understudy voor de hoofdrol van Peggy Sawyer.

Hierna was ze in een hoofdrol te zien in de populaire musical 'Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?'. Ze speelde de rol van Andrea in de speelfilm Volle Maan en was te zien in "Pista", de kerstspecial van 'Costa!'. Verder acteerde Chantal in de weinig succesvolle films Feestje! en Fighting Fish.

Een aantal jaren geleden was ze te zien in De Dominee, waarin Chantal de vriendin speelde van Klaas Bruisma. Verder speelde ze gastrollen in 'Baantjer' en 'Intensive Care'. Chantal Janzen kreeg de John Kraaijkamp Musical Award 2002 voor aanstormend talent, voor de rol van Stephanie (hoofdrol) in 'Saturday Night Fever' en ze kreeg de 'Soetelieve Beurs' voor aanstormend musical talent.

In 2005 en 2006 was Chantal te zien in de musicals 'Crazy for you' en 'Beauty and the Beast'. Daarnaast zong ze mee in Musicals in Ahoy' 2006. In 2006 presenteerde het multi-talent ook nog de show 'The X-factor'.

Sinds het voorjaar van 2007 speelt Chantal de rol van Jane in de nieuwste Disney-musical: 'Tarzan'. Vanaf eind 2008 zou ze te zien zijn in het komische toneelstuk 'Boeing Boeing', maar Janzen besloot in mei 2008 deze rol toch niet op zich te gaan nemen, omdat het niet te combineren zou zijn met de rol van Jane.

Chantal Janzen In het nieuws

Het Verlangen recensie

'Verspilling van talent'

22-3-2017 Het Verlangen, de nieuwe film van Joram Lürsen, heeft alle ingrediënten om een goede film te zijn: helaas maakt de film het op bijna geen enkel vlak waar.

Joram Lürsen en partner Anne-May de Lijser, Copyright 2015 ArjoFrank Fotografie

Joram Lürsen maakt cast nieuwe film bekend

18-3-2016 Joram Lürsen heeft zijn nieuwe film aangekondigd: Het Verlangen. De hoofdrol van de film, geschreven door Frank Ketelaar, wordt gespeeld door Chantal Janzen.

Fedja van Huet (c) Arjo Frank

Sterrencast voor nieuwe film Kees van Nieuwkerk

3-7-2014 Vandaag is de cast bekend gemaakt van de nieuwe film van Kees van Nieuwkerk, die eerder Sterke verhalen maakte. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Fedja van Huêt, Benja Bruijning en Chantal Janzen.

Groepsfoto cast 'Soof'

'Moeders die alles willen'

Cast Soof bekend gemaakt

9-12-2013 Vorige week is de cast van de film Soof bekend gemaakt. BiosAgenda.nl was aanwezig op de castpresentatie en sprak daar onder andere met hoofdrolspeler Lies Visschedijk.

Chantal Janzen in Soof

18-2-2013 Chantal Janzen heeft een rol bemachtigd in Soof, de nieuwe film van Antoinette Beumer. Eerder was bekend gemaakt dat Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Dan Karaty de hoofdrollen zullen spelen in de film.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Chantal Janzen Feiten

acteur
Geboren 15-2-1979
Chantal Janzen kreeg de John Kraaijkamp Musical Award 2002 en de 'Soetelieve Beurs' voor aanstormend musical talent. Sinds 2007 speelt Chantal de rol van Jane in de nieuwste Disney-musical: Tarzan.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

77 films in Utrecht deze week

77 films in Utrecht deze week77 films zijn te zien in Utrecht deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl