compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Benja Bruijning

Benja Bruijning

Benja Bruijning: films, nieuws

 

Biografie van Benja Bruijning

Benja Bruijning brak in 2012 definitief door met zijn rol in de bioscoophit Alles is familie. Ook speelde hij hoofdrollen in De bende van Oss en tv-series zoals Bellicher en Dokter Deen. Ook is hij regelmatig op het toneel te zien.

Benja Bruijning debuteerde als Constant in de telefilm Dichter op de Zeedijk naar het boek van Kees van Beijnum. Hij was toen 17 jaar. In 2012 brak hij definitief door met zijn rol in de bioscoophit Alles is familie.

Na zijn afstuderen aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie in 2008, was Bruijning onder meer te zien in de tv-series Bellicher, Dokter Deen en de speelfilm De bende van Oss. In het theater was hij onder andere te zien in Nacht, Rain Man en Veel Gedoe om Niks. Daarnaast was Benja Bruijning te zien in de door hemzelf geschreven voorstelling Niet zo bedoeld.

In 2013 speelde Bruijning in de AVRO-serie Charlie, de Nederlandse versie van de HBO-serie Nurse Jackie en in de mini-serie Hoe duur was de suiker.

Trailer met Benja Bruijning

Benja Bruijning In het nieuws

Regisseur Jeroen Houben met Ariane Schluter en Benja Bruijning. 2018 (c) Bram Belloni

Gouden Film voor De Matchmaker

30-5-2018 De Matchmaker heeft de Gouden Film-status behaald. Dit houdt in dat de Nederlandse romkom van Jeroen Houben meer dan 100.000 bezoekers heeft getrokken.

cast, prodecenten en regisseur - De Matchmaker, Copyright 2018 ArjoFrank Fotografie

Rode loper De Matchmaker

Love is in the air bij Pathé Tuschinski

20-4-2018 De liefde hing in de lucht tijdens de feestelijke première van de Nederlandse romkom 'De Matchmaker' van regisseur Jeroen Houben. Natuurlijk was BiosAgenda.nl in Amsterdam om de sfeer te proeven.

2015 - Greetje Mulder

Nieuwe romcom met Benja Bruijning aangekondigd

Benja Bruijning zoekt in Home Sweet Home een man voor zijn moeder

17-11-2017 Home Sweet Home, een nieuwe feelgoodfilm van Nederlandse bodem, verschijnt in april in de bioscoop. Deze film gaat over een zoon die een geschikte man zoekt voor zijn moeder. Met onder andere Eva van de Wijdeven en Georgina Verbaan.

Benja Bruijning in Terugkeer van een Wespendief

Vanaf woensdag: Telefilms 2017

20-3-2017 Vanaf 22 maart zijn er op de publieke omroep iedere week weer een aantal nieuwe Nederlandse films te zien: de zogenaamde Telefilms. De eerste film van dit jaar is De Terugkeer van de Wespendief.

Benja Bruijning, Hannah Hoekstra, © 2015 ArjoFrank Fotografie

'Een Brabantse trut waarvan je houdt'

Castpresentatie De Helleveeg

21-3-2016 Deze week gaat De Helleveeg in première. BiosAgenda was aanwezig bij de castpresentatie en sprak daar met de cast, regisseur André van Duren en schrijver A.F.Th. van der Heijden.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Benja Bruijning Feiten

Benja Bruijning© (c) Arjo Frank
acteur, stemacteur
Geboren 28-10-1983
Benja Bruijning werd bekend door zijn hoofdrollen in verschillende Nederlandse films en tv-series, zoals Alles is familie, De bende van Oss en Bellicher.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

82 films in Utrecht deze week

82 films in Utrecht deze weekVandaag wordt er in Utrecht maar liefst 91 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl