compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Johanna ter Steege

Johanna ter Steege

Johanna ter Steege: films, nieuws

 

Biografie van Johanna ter Steege

Johanna ter Steege debuteerde in de film Spoorloos van George Sluizer en bouwde daarna langzaam aan een internationale carrière. In films werkte ze samen met regisseurs Robert Altman, István Szabó en Philippe Garrel.

Ook was ze op het witte doek te zien met Glenn Close, Frances McDormand, Isabella Rossellini, Gary Oldman, Tim Roth en Klaus Maria Brandauer. Ook was ze in Londen en Washington op de planken te zien.

Trivia over Johanna ter Steege

In 2006 is zij ere-gast van de Nederlands Film Festival in Utrecht. Voor haar rol in Spoorloos kreeg ze een Felix, in Locarno kreeg ze de prijs voor beste actrice voor haar bijdrage in de film Tot ziens.

Johanna ter Steege In het nieuws

Headliners ShortCutz maart 2018

13-3-2018 De wekelijkse dinsdag-talkshow van Shortcutz Amsterdam verwelkomt in maart Els Vandevorst (vanavond), producent documentairemaker Mea Dols de Jong (de 20e) en regisseur Nanouk Leopold (de 27e). Vorige week opende Johanna ter Steege het nieuwe seizoen in Sociëteit De Kring.

Johanna ter Steege © 2018 ShortCutz Amsterdam

Johanna ter Steege opent seizoen Shortcutz

Wekelijks korte films van Nederlands filmtalent

5-3-2018 Het nieuwe seizoen van Shortcutz Amsterdam gaat op dinsdag 6 maart van start met als speciale gast regisseur Johanna ter Steege. Shortcutz toont elke dinsdagavond vanaf 20:00 uur nieuwe Nederlandse korte films in sociëteit De Kring in Amsterdam.

Lilet Never Happened wint Noorse filmprijs

1-5-2013 Lilet Never Happened heeft de prijs gewonnen voor beste jeugdfilm op het Noorse Kristiansand International Children's Film Festival. Een van de rollen wordt gespeeld door de Nederlandse Johanna ter Steege.

Milow schrijft titelsong Lilet Never Happened

19-9-2012 De Belgische artiest Milow (You don't Know) gaat de titelsong maken voor de Nederlandse film Lilet Never Happened. De film gaat over kinderprostitutie. De hoofdrol wordt vertolkt door Johanna ter Steege.

Hanna Obbeek speelt de hoofdrol

Op de set van Achtste-Groepers Huilen Niet

Jacques Vriens verfilming belooft luchtigheid met zwaar thema

15-2-2012 Deze week gaat de jeugdfilm Achtste-Groepers Huilen niet in première. Een paar maanden terug was BiosAgenda.nl aanwezig op de set van deze film. We spraken met regisseur Dennis Bots en de hoofdrolspelers.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Johanna ter Steege Feiten

Johanna ter Steege© (c) Arjo Frank
acteur, regisseur
Geboren 10-3-1961
Debuteerde in de film Spoorloos van George Sluizer en bouwde daarna langzaam aan een internationale carrière.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+