compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 21-10 t/m 27-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Op de set van Achtste-Groepers Huilen Niet
Eye witness report

Op de set van Achtste-Groepers Huilen Niet

Jacques Vriens verfilming belooft luchtigheid met zwaar thema

Deze week gaat de jeugdfilm Achtste-Groepers Huilen niet in première. Een paar maanden terug was BiosAgenda.nl aanwezig op de set van deze film. We spraken met regisseur Dennis Bots en de hoofdrolspelers.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Achtste-Groepers Huilen niet gaat over het stoere meisje Akkie, hier gespeeld door Hanna Obbeek. Zij houdt erg van voetbal en andere jongensdingen. Op een gegeven moment wordt Akkie ernstig ziek. Als ze wegens haar ziekte het voetbaltoernooi moet missen verzint klasgenoot Joep, gespeeld door "Niels Verkooijen" een plan.

Ondanks het heftige thema heeft het boek een luchtige toon. Dit komt door de uitgesproken persoonlijkheid van Akkie. Voor Dennis Bots was dit een goede reden om het boek te verfilmen.

We spraken op de set in Haarlem ook met Eva van der Gucht, bekend van Dik Trom en de TV-serie S!ngle. Zij speelt de rol van juf Ina. Volgens haar heeft de film twee kanten: een luchtige en zware. "Net als het leven zelf", aldus van der Gucht.

Verder spraken we met moeder Johanna ter Steege en vader Reinout Bussemaker. Ter Steege, die in het echt ook de moeder van Hanna Obbeek is, vindt het erg leuk om met haar dochter samen te werken. Reinout Bussemaker beaamt dat het voor het werk eigenlijk niet uitmaakt dat de twee in het echt ook familie zijn.

Hanna Obbeek voegt toe: "Ik wil het liever allemaal zelf uitzoeken. Als ik tips nodig heb dan kan ik het haar vragen maar het is niet zo dat ze me extra helpt."

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.