compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Setbezoek Penny's Shadow
Eye witness report

Setbezoek Penny's Shadow

Deze week is de paardenfilm Penny's Shadow in première gegaan. De film werd grotendeels op Ameland opgenomen en in augustus vorig jaar was Biosagenda.nl op de set op het Amelandse strand.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Op de set, waar veel jonge lezeressen van de Penny mochten figureren, spraken we met hoofdrolspeler Liza Sips over het werken met paarden en het verhaal van Penny's Shadow.Penny's Shadow gaat over Lisa die op vakantie gaat naar Ameland. Ze houdt erg van paarden en al snel leert ze het paard Shadow kennen. Shadow is zwaar getraumatiseerd en daardoor moeilijk onder controle te houden. Lisa gaat proberen het paard te trainen.

De film werd op Ameland opgenomen en is deels geïnspireerd op de ramp die in 1979 plaats vond. Van oudsher werden de reddingsboten op Ameland in zee getrokken door paarden. In 1979 ging het echter mis waardoor de paarden verdronken. Op Ameland is hier nog steeds een gedenkteken van te zien.

Afgelopen zondag ging de film dan eindelijk feestelijk in première bij de De Hollandsche Manege in Amsterdam. Onze fotograaf was ook daarbij aanwezig en schoot enkele foto's.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.