compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Een film vol bekende Nederlanders
Eye witness report

Een film vol bekende Nederlanders

Setbezoek van Heksen bestaan niet

BiosAgenda is op bezoek op de filmset van de spannende Nederlandse familiefilm Heksen bestaan niet. We interviewen de hoofdrolspelers en de crew en geven je een kijkje achter de schermen.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Op een druilerige zondag in februari is BiosAgenda uitgenodigd op de set van de Nederlandse familiefilm Heksen bestaan niet. De bovennatuurlijke film is het speelfilmdebuut van de Armeense regisseur Aramis Tatu en bevat rollen voor onder andere Aliyah Kolf (Holland’s Got Talent), Senna Borsato, Jörgen Raymann en Leontine Borsato.

Waar gaat de film over?

Heksen bestaan niet gaat over de dertienjarige Katie (Kolf). Het jonge meisje ziet er heel gewoon uit, maar heeft een heel ongewoon geheim: ze beschikt al haar hele leven over bijzondere krachten. Wanneer Katie op haar verjaardag een amulet cadeau krijgt van beste vriend Roy (Senna Borsato), lijken haar krachten toe te nemen. En dan bevindt ze zich ineens middenin een epische strijd tussen een goedaardige heksenkring en een gevaarlijke toverkol (Leontine Borsato). De slechte heks maakte ooit deel uit van de kring, maar werd vanwege haar snode plannen verbannen naar een spiegelgevangenis. De toverkol zint op wraak, terwijl de goede heksen op zoek gaan naar een nieuwe heks om hun kring weer compleet te maken.

Slapstickwaardig

Eenmaal aangekomen op de set is het een drukte van jewelste. De scenes van die dag worden opgenomen in een prachtige, ruime villa net buiten Apeldoorn. In de slaapkamers van het huis doen visagie en styling hun werk terwijl in de enorme moderne keuken de camera’s draaien. Regisseur Tatu roept instructies naar zijn cast en crew in een mengeling van Engels en Nederlands. De producenten zigzaggen over de set met verduidelijking en extra aanwijzingen. Het is een bonte boel, maar het lijkt te werken. Jörgen Raymann, die de vader van Katie speelt, stort zich enthousiast op een slapstickwaardige scène waarin hij samen met de moeder van Katie (Dolores Leeuwin) een taart bakt. Hij mept suikerklontjes kapot en laat bloem opstuiven alsof zijn leven ervan afhangt. Wanneer het shot erop staat, is het gezicht van de cabaretier spierwit. De regisseur is echter nog niet tevreden: een dame van de visagie mag Raymanns gezicht voor de volgende take nóg witter maken.

Vooropgezette visie

Tussen de takes door vertelt producent Adel Adelson iets over de totstandkoming van Heksen bestaan niet. ‘Aliyah Kolf deed auditie voor onze vorige film, maar paste net niet in het plaatje. Ze knalde echter wel van het scherm tijdens haar auditie, dus wilden we graag alsnog iets met haar doen. Daarom schreven we de rol van Katie voor haar’, aldus Adelson. ‘We waren sowieso al heel specifiek bezig met de casting terwijl we schreven’, vervolgt de producent. Zoveel wordt duidelijk: Jörgen Raymann, Dolores Leeuwin en Roué Verveer zijn allen gevraagd voor hun rol in de film. Of deze vooropgezette visie zijn vruchten afwerpt, is vanaf 18 juni 2014 te zien in de bioscoop.

Als de opnames klaar zijn, zal de productie zich verplaatsen naar Tenerife. Heksen bestaan niet is vanaf 18 juni 2014 te zien in de bioscoop.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.