compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 13-8 t/m 19-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > NFF van start met gast Johanna ter Steege

NFF van start met gast Johanna ter Steege

Nederlands Film Festival 2006

Om 19u gaat vandaag het 26e Nederlands Film Festival van start. Tot en met 6 oktober zullen maar liefts 300 films de revue passeren. Openingsfilm is 'Ober' van Alex van Warmerdam.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In drie zalen zal vanavond tegelijkertijd de film Ober vertoond worden, een bittere komedie waarin Van Warmerdam zelf de hoofdrol vertolkt. Naast Ober toont het Nederlands Film Festival een ruime selectie uit de beste Nederlandse speelfilms, documentaires, korte films en tv-films die in het afgelopen jaar tot stand zijn gekomen.

Het hoofdprogramma valt in drie onderdelen uiteen: de Gouden Kalfcompetitie, het Panorama en de Debuutcompetitie. De films in de Gouden Kalfcompetitie dingen mee naar de Grote Prijs voor de Nederlandse Film, het Gouden Kalf. Daarnaast wordt de Publieksprijs toegekend, door middel van een enquête onder het festivalpubliek.

In de Debuutcompetitie wordt de beste Debuutfilm bekroond met de Filmprijs van de stad Utrecht. Het Panorama bestaat uit een overzicht van recente Nederlandse speelfilms, documentaires, korte films en tv-drama’s. Veel van deze producties zullen tijdens het Nederlands Film Festival in première gaan.

Maar liefst 16 categoriën doen mee aan de competitie voor het Gouden Kalf, ondermeer Beste Lange Speelfilm, Beste Regisseur, Beste Acteur en Beste Actrice.

Gast van het Jaar: Johanna ter Steege
In het programma rond de Gast van het Jaar brengt het filmfestival dit jaar een eerbetoon aan de Nederlandse actrice Johanna ter Steege, vooral bekend van Spoorloos, Vincent & Theo en Guernsey. Een uitgebreid retrospectief programma zet de actrice tijdens het filmfestival volop in de schijnwerpers. Zo worden er verschillende Nederlandse en internationale films vertoond waarin Johanna ter Steege een rol vertolkte. De actrice leidt de films zelf in en is vaak na afloop van de vertoning beschikbaar voor de beantwoording van vragen van het pubkliek.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.