compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

De Beentjes van Sint Hildegard

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van De Beentjes van Sint Hildegard

Delen op facebook
De Beentjes van Sint Hildegard
Nederlandse première: 13-2-2020
Nederland, 2020, 103 min,

In de Beentjes van Sint-Hildegard zijn Jan en Gedda al heel lang met elkaar getrouwd. Ze kennen elkaar heel erg lang, Gedda probeert Jan steeds een stapje voor te zijn. Jan verlangt naar meer vrijheid. Wanneer zijn schoonvader overlijdt, wil hij iets doen aan die verstikkende relatie doen. Maar dan beginnen zich de eerste tekenen van alzheimer zich te manifesteren bij Jan.

Bekijk bij:

CinemembermeJanevideolandDisney+

De Beentjes van Sint Hildegard trailer en bijzonderheden

De hele cast komt uit Twente, op Ferdie Stofmeel na. De voertaal van de film is ook Twents. Het is een bewerking van een van oorsprong Tsjechische film Tiger Theory (2016).
De film is in het Twents en Nederlands ondertiteld waar nodig.

Trailer van De Beentjes van Sint HildegardBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De Beentjes van Sint Hildegardhttps://i1.ytimg.com/vi/ezuLrgUoTTM/hqdefault.jpg2019-12-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Johan Nijenhuis hoort tot één van de meest succesvolle Nederlandse regisseurs in de genre van romkom met titels als Verliefd op Cuba (2019), Onze Jongens (2016) en Toscaanse bruiloft (2014).
Johanna ter Stege speelde eerder in Spoorloos (1988), Immortal Beloved (1994) en Achtste-Groepers Huilen niet (2012).
Speelfilmdebuut van Herman Finkers, die zijn carrière als cabaretier op de plank een tijdje heeft stop gezet. Ook speelfilmdebuut van Leonie ter Braak, Aniek Stokkers en Stef Assen, alleen bekend van Twentse tv-series.

Recensies van De Beentjes van Sint Hildegard

De Beentjes van Sint Hildegard - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Beentjes van Sint Hildegard in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De Beentjes van Sint Hildegard zien? Koop of huur de film hier:


meJane Cinemember videoland Disney+

Jan (Herman Finkers) en Gedda (Johanna ter Stege) zijn al heel lang met elkaar getrouwd en Jan verlangt naar meer vrijheid. Wanneer zijn schoonvader overlijdt, wil hij iets aan de verstikkende relatie doen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De beentjes van Sint-Hildegard is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen.

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Productiemaatschappij: Nijenhuis & Co

Nieuws over De Beentjes van Sint Hildegard