Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Filmsterren > Johan Nijenhuis

Johan Nijenhuis

Johan Nijenhuis: films, nieuws

 
Biografie van Johan Nijenhuis
Johan Nijenhuis
© (c) Arjo Frank

Johan Nijenhuis is een Nederlands filmregisseur en -producent. Hij maakt vooral films die gericht zijn op jongeren. Zijn speelfilmdebuut maakte hij met Costa!.

Nijenhuis bracht zijn vwo-tijd door in Holten, maar halverwege zijn middelbare schoolperiode ging hij als uitwisselingsstudent voor een jaar naar Los Angeles. Daar kreeg hij op de Birmingham High School training in journalistiek en filmtechniek.

Vanaf 1990 regisseerde hij afleveringen van de televisieserie "Goede tijden, slechte tijden" en Westenwind. Na het succes van de film Costa! en de daarop volgende televisieserie richtte hij met Alain de Levita de productiemaatschappij Nijenhuis & de Levita Film en TV op. In januari 2010 is bekend geworden dat hij uit deze productiemaatschappij is gestapt. Zijn nieuwe bedrijf heet Johan Nijenhuis & Co en is de produktiemaatschappij van de speelfilms Bennie Stout en Body Language.
Trivia over Johan Nijenhuis
Johan Nijenhuis kwam in november 2010 flink in opspraak, omdat hij fel tegen de film Sint van regisseur Dick Maas was. Vooral de reclame-poster kon volgens Nijenhuis niet, omdat deze ongepast zou zijn voor kinderen.
Johan Nijenhuis In het nieuws

Platina voor Rokjesdag

9-6-2016 De film Rokjesdag heeft 400.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Daarmee heeft de film van Johan Nijenhuis de Platina Status behaald.

Johan Nijenhuis maakt nieuwe film bekend

18-4-2016 Johan Nijenhuis heeft bekend gemaakt dat zijn nieuwe film Onze Jongens gaat heten. In de film spelen Jim Bakkum en Martijn Fischer bouwvakkers die besluiten te gaan strippen.

Goud voor Rokjesdag

17-3-2016 Rokjesdag van Johan Nijenhuis heeft 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Daarmee heeft de film de Gouden Status behaald.

Birgit Schuurman (c) Arjo Frank

Première Rokjesdag in foto's

8-3-2016 Afgelopen maandag ging de film Rokjesdag feestelijk in premiere. Uiteraard zette onze fotograaf weer iedereen op de foto, waaronder hoofdrolspelers Lieke van Lexmond en Birgit Schuurman.

Een verwachtingsvol filmjaar

24-9-2015 Momenteel is het Nederlands Film Festival in volle gang. Tijdens de opening van het festival vroegen we enkele filmsterren welke nieuwe films we van hen kunnen verwachten.

<  123456  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Johan Nijenhuis Feiten
producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 4-3-1968
Johan Nijenhuis is een Nederlands filmregisseur en -producent die zijn speelfilmdebuut maakte met Costa!.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
85 films in Utrecht deze week
85 films in Utrecht deze weekVandaag wordt er in Utrecht maar liefst 198 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl