compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Johan Nijenhuis

Johan Nijenhuis

Johan Nijenhuis: films, nieuws

 

Biografie van Johan Nijenhuis

Johan Nijenhuis
© (c) Arjo Frank

Johan Nijenhuis is een Nederlands filmregisseur en -producent. Hij maakt vooral films die gericht zijn op jongeren. Zijn speelfilmdebuut maakte hij met Costa!.

Nijenhuis bracht zijn vwo-tijd door in Holten, maar halverwege zijn middelbare schoolperiode ging hij als uitwisselingsstudent voor een jaar naar Los Angeles. Daar kreeg hij op de Birmingham High School training in journalistiek en filmtechniek.

Vanaf 1990 regisseerde hij afleveringen van de televisieserie "Goede tijden, slechte tijden" en Westenwind. Na het succes van de film Costa! en de daarop volgende televisieserie richtte hij met Alain de Levita de productiemaatschappij Nijenhuis & de Levita Film en TV op. In januari 2010 is bekend geworden dat hij uit deze productiemaatschappij is gestapt. Zijn nieuwe bedrijf heet Johan Nijenhuis & Co en is de produktiemaatschappij van de speelfilms Bennie Stout en Body Language.

Trivia over Johan Nijenhuis

Johan Nijenhuis kwam in november 2010 flink in opspraak, omdat hij fel tegen de film Sint van regisseur Dick Maas was. Vooral de reclame-poster kon volgens Nijenhuis niet, omdat deze ongepast zou zijn voor kinderen.

Johan Nijenhuis In het nieuws

Rolf Sanchez, Copyright 2019 ArjoFrank Fotografie

Première Verliefd op Cuba

Valentijnsdag in heel Nederland te zien

12-2-2019 Gisteravond ging de nieuwe langspeelfilm 'Verliefd op Cuba' officieel in première, een romkom in de lijn van 'Toscanse Bruiloft' en 'Verliefd op Ibiza'. Onze fotograaf was er uiteraard bij en fotografeerde o.a. de onvermijdelijke Jan Kooijman en nieuwkomer Rolf Sanchez.

Jan Kooijman in 'Verliefd op Ibiza' (c) 2013

Jan Kooijman speelt in nieuwe Nijenhuis-film

16-4-2018 Jan Kooijman speelt een rol in de nieuwe romkom van Johan Nijenhuis genaamd Verliefd op Cuba, die zich op Cuba afspeelt. Kooijman speelt de rol van Juan. Woensdag wordt de hele cast bekend gemaakt.

Platina voor Rokjesdag

9-6-2016 De film Rokjesdag heeft 400.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Daarmee heeft de film van Johan Nijenhuis de Platina Status behaald.

Johan Nijenhuis maakt nieuwe film bekend

18-4-2016 Johan Nijenhuis heeft bekend gemaakt dat zijn nieuwe film Onze Jongens gaat heten. In de film spelen Jim Bakkum en Martijn Fischer bouwvakkers die besluiten te gaan strippen.

Goud voor Rokjesdag

17-3-2016 Rokjesdag van Johan Nijenhuis heeft 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Daarmee heeft de film de Gouden Status behaald.

<  123456  >
Laatste filmnieuws

Johan Nijenhuis Feiten

producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 4-3-1968
Johan Nijenhuis is een Nederlands filmregisseur en -producent die zijn speelfilmdebuut maakte met Costa!.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

84 films in Den Haag deze week

84 films in Den Haag deze week84 films zijn te zien in Den Haag deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl