compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 12-12 t/m 18-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 24: nu in de bioscoop

Speelweek 24: nu in de bioscoop

10-6-2015 Iedere week zet BiosAgenda de nieuwste filmreleases op een rij. Zo komen er deze week zeven nieuwe films die ieder uit een geheel ander hout zijn gesneden. De film van de week is Jurassic World.

Delen op facebook

22 jaar na de gebeurtenissen in Jurassic Park is er dan toch echt een succesvol dinosaurus themapark gebouwd op Isla Nublar. Maar zo langzamerhand beginnen de omzetten terug te lopen. De bazen van Jurassic World komen met een geweldig idee: ze maken door middel van genetische manipulatie een unieke dino die geheid hordes nieuwe bezoekers trekt. Het nieuwe monster is echter ook een stuk sterker en slimmer dan verwacht. Het is aan dino-verzorger Owen (Chris Pratt) om de creatie in bedwang te houden.

Uit de stal van "Johan Nijenhuis": Apenstreken, ook te zien in 3D. Wim woont in een weeshuis met een hele hoop andere kinderen. Ze mogen niet naar school maar moeten iedere dag hard werken in de kelder van het weeshuis. Wim en de andere wezen kijken uit naar de dag dat de wet zal verplichten dat alle kinderen naar school moeten. Maar op een dag weet Wim te ontsnappen. Hij slaat op de vlucht voor de directrice van het tehuis en beleeft avontuur na avontuur.

Liefhebbers van de serie Entourage weten het waarschijnlijk al: de Entourage film is eindelijk uit. De acteur Vincent Chase en zijn entourage bestaande uit vrienden, een agent en manager proberen het te maken in de slangenkuil die Hollywood heet. Om een nieuwe film van Vincent te financieren moeten ze geld lenen bij een rijke Texaan en zijn zoon.

Zeer is bijzonder is Taxi Teheran van "Jafar Panahi": Als taxichauffeur rijdt Jafar Panahi door de straten van Teheran en interviewt iedere passagier die in zijn auto stapt. Zo schetst hij een divers en breed beeld van het alledaagse leven in de Iraanse hoofdstad.

Iets heel anders is Testament of Youth: de memoires van Vera Brittain die ten tijde van de Eerste Wereldoorlog haar studie opgaf en als een Voluntary Aid Detachment zuster te werk ging. Dit voerde haar langs Londen, Malta en Frankrijk. Na de oorlog zien we hoe Vera gaat schrijven en pacifist wordt.

Leuk voor de jeugd is The Legend of Longwood: wanneer de moeder van de Amerikaanse Micky (Lucy Morton) halsoverkop besluit te verhuizen naar een klein Iers dorp, is Mickey niet bepaald blij. Aangekomen in de vervallen molen in het Ierse Longwood blijken er ook nog eens rare legendes rond te gaan. Een mysterieuze zwarte ridder doolt rond in de bossen rondom het dorp en Mickey hoort en ziet opeens dingen die anderen niet waarnemen. Samen met haar broertje probeert ze achter de waarheid van de legendes te komen.

De Nederlandse actrice "Thekla Reuten" speet de rol van de moeder van Micky.

Last but not least: La résistance de l'air: voor Vincent is er niet veel meer in het leven dan zijn gezin en zijn schietclub. Hij is een begenadigd schutter en zijn talenten worden dan ook opgemerkt door het mysterieuze nieuwe clublid Renaud. Wanneer Vincent in de geldproblemen komt, doet Renaud hem een uniek maar beangstigend voorstel. Als hij akkoord gaat, komt hij in één klap uit de schulden. Vanaf dat moment is Vincents rustige leven voorbij en is zijn toekomst, en dat van zijn gezin, onzeker.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.