compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 5: deze week in première

Speelweek 5: deze week in première

29-1-2014 Het is weer woensdag en dat betekent dat er weer nieuwe films aankomen. Deze week zijn het er vijf. De film van de week is Toscaanse bruiloft.

Delen op facebook

In de nieuwe film van Johan Nijenhuis zien we Sanne. Zij runt samen met haar vader en stiefmoeder Casa Matrimonio, een luxe vrijstaand landhuis in het zonovergoten Italië waar mensen hun droombruiloft kunnen vieren. Voor sommigen is het landgoed echter bekend terrein en zij komen er wel heel graag.

Voor de opnames begonnen was BiosAgenda.nl aanwezig bij de presentatie van de cast. Dat filmpje kan je nog steeds hier terug zien. Lees ook ons interview met Johan Nijenhuis/

We gaan verder met I, Frankenstein: Het is 200 jaar geleden dat Dr. Frankenstein zijn monster maakte. Dit wezen, Adam, leeft nog steeds. Adam raakt betrokken in een oorlog tussen waterspuwers en demonen.
Kevin Grevioux schreef het originele script in 2010. Het was gebaseerd op een van zijn boeken. Het jaar erna herschreef Stuart Beattie het script. De hoofdrol wordt gespeeld door Aaron Eckhart.

Dan The Selfish Giant. Deze film was eerder deze week op het IFFR te zien waar hij goed werd ontvangen: Arbor en Swifty zijn geschorst van school en komen via Kitten in de metaalhandel terecht. De spanning tussen de jongens loopt hoog op. Moderne versie van het sprookje The Selfish Giant en acteerdebuut van Conner Chapman en Shaun Thomas.

Parkland gaat over de mensen die de moord op president John F. Kennedy van dichtbij hebben meegemaakt: het ziekenhuispersoneel die het leven van Kennedy probeerden te redden, FBI agenten die de moordenaar bijna te pakken hadden, een man die onbewust de doodslag filmde en het beveiligingspersoneel van Kennedy.

We sluiten af met Out of the Furnace met "Chistian Bale": De broers Russel (Bale) en Rodney Baze (Casey Affleck) groeiden op in een industriestadje in de Verenigde Staten. Ze willen graag ergens anders een beter bestaan opbouwen. Deze droom valt in duigen als Russel in de gevangenis terecht komt en Rodney de misdaad ingaat.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.