compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Verder dan de Maan

Verder dan de Maan

**1/200
Waardering: 2.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldAngst

drama, familiefilm

Pitch van Verder dan de Maan
Jaren '60. De tijd wordt gekenmerkt door grote sociale veranderingen en Amerika bereidt zich voor op de vlucht naar de maan. De spirituele en emotionele ontwikkelingen van de 9-jarige Caro en haar alcoholische vader worden op de voet gevolgd.
Delen op facebook
Verder dan de Maan
Nederlandse première: 27-11-2003
België, Duitsland, Nederland, 2003, 105 min,
trailer en bijzonderheden over Verder dan de Maan
De eerste Nederlandse speelfilm die laat zien welke enorme veranderingen er in het Nederland van de jaren '60 plaatsvonden. Debuut van Neeltje de Vree (Caro). Na een tegenvallende ontvangst op het Nederlands Filmfestival heeft Stijn Coninx de film in de montagekamer enigszins veranderd. De film is desondanks de Belgische inzending voor de Oscars in 2004 (en niet de Nederlandse!). Het (autobiografische) scenario werd geschreven door de Nederlandse Jacqueline Epskamp, die ook verantwoordelijk was voor het script van Drift.
Aanloop van Verder dan de Maan
Stijn Coninx (België, 1957) studeerde aan de Belgische Film en Televisie Academie in Brussel. Sinds 1987 regisseert hij bedrijfsfilms, commercials en toneelstukken, maakt hij programma's voor de televisie en vervaardigde hij een aantal speelfilms, waaronder Hector (1987), Koko Flanel (1990), Daens (1992) en "Licht" (1998).
Recensies van Verder dan de Maan
BioscoopAgenda van Verder dan de Maan

Verder dan de Maan in de bioscoop

Wil je Verder dan de Maan zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Over de enorme veranderingen die er in het Nederland van de jaren '60 plaatsvonden. De film toont de veranderende wereld gezien door de ogen van een 9-jarig katholiek meisje.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen