compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

De Vuurlinie

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van De Vuurlinie

Waldemar Torenstra (Marco Kroon) en Tibor Lukács (Kolonel Holleman)

Waldemar Torenstra (Marco Kroon) en Tibor Lukács (Kolonel Holleman)

Delen op facebook
De Vuurlinie
Nederlandse première: 14-9-2023
Nederland, 2023, 120 min,

In De Vuurlinie leidt Marco Kroon zijn mannen heldhaftig door vuurgevechten in Afghanistan en ontvangt hij de hoogste onderscheiding van Nederland: de Militaire Willems-Orde. In de jaren die volgen komt Kroon echter in opspraak. Hij kampt met PTSS en moet zichzelf vrij pleiten.

De Vuurlinie trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal

Trailer van De VuurlinieBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De Vuurliniehttps://i1.ytimg.com/vi/9CYfCQ6KadY/hqdefault.jpg2023-07-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De Vuurlinie - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Vuurlinie in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Hollywood regisseur Roel Reiné brengt een indrukwekkend verhaal over de strijd aan het front en die na terugkomst, geïnspireerd op het leven van de Nederlandse militair Marco Kroon. Waldemar Torenstra kruipt in de rol van Marco en voert een sterrencast aan met o.a. Sallie Harmsen, Jeroen Spitzenberger, Angela Schijf, Pierre Bokma, Tibor Lukács en Huub Stapel.

Op missie in Afghanistan leidt Marco (Waldemar Torenstra) zijn manschappen op sterke wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de Militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Marco echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Marco belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.

Productiemaatschappij: AVROTROS (in co-production with), FCC, KeyFilm

Cast & Regisseur

Sallie Harmsen

Mirjam van den Hoven
Jeroen Spitzenberger

Geert-Jan Knoops
Angela Schijf

Suzanne van de Heuvel
Pierre Bokma

Generaal van Uhm
Roel Reiné

Regisseur

Nieuws over De Vuurlinie