compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Kennismaking met acteurs Redbad
Eye witness report

Kennismaking met acteurs Redbad

De worsteling van de Friese held voor een vrij land

9-9-2017 Afgelopen week bezocht BiosAgenda het Pre-historisch Dorp in Eindhoven om de cast van Redbad te ontmoeten. We zagen ook een deel van de filmlocatie en maakten kennis met het zwaard van de mythische Friese held.

Delen op facebook

"Redbad 754 A.D." is een heldenepos over de Friese koning die tegen wil en dank het opneemt voor het Friese volk tegen de oprukkende Franken.

Gijs Naber speelt de hoofdrol in Redbad. Roel Reiné is de regisseur van de film. We spraken onder meer met Loes Haverkort (Frea), Martijn Fischer (Gebbe), Teun Kuilboer (Jurre), Lisa Smit (Fenne) en Britte Lagcher (Sinde).

We leerden ook dat je de naam van de held op vele manieren kunt uitspreken Redbad, Redbed, Radboud.

ACHTERGROND
De Friezen hebben eeuwen stand gehouden tegen de Romeinen. Na de val van het West-Romeinse Rijk trokken de Romeinen zich terug uit West-Europa en er ontstond een machtsvacuüm in de 5 eeuw. De Friese koning grijpt de macht in Friesland en na wat foutjes in het begin van zijn heerschappij breidt hij het Friese gebied uit via het huidige Noord- en Zuid-Holland tot ver in België en aan de oostelijke kant via het huidige Duitsland tot Denemarken toe.

De film speelt zich af op het moment dat de Franken via religie en oorlog het gebied van de Friezen proberen te onderwerpen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.