compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Interview met de cast van Redbad
Eye witness report

Interview met de cast van Redbad

Acteurs brengen vaderlandse legende tot leven

Redbad, de meest epische Nederlandse film ooit, draait nu in de bioscopen. BiosAgenda.nl sprak een groot deel van de acteurs over hoe ze deze - voor veel Nederlanders onbekende - geschiedenis tot leven brachten.

Delen op facebook
De cast van Redbad spreekt (c) 2018 BiosAgenda.nl

De cast van Redbad spreekt (c) 2018 BiosAgenda.nl

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Op een druilerig industrieterrein in een uithoek van Amsterdam spreken we - in duo's - een groot deel van de cast van Roel Reinés historische spektakelstuk. Ieder duo heeft een thema: zo is er het spirituele duo (Egbert Jan Weeber en Renée Soutendijk, respectievelijk monnik en heidense priesteres), het stoere-vrouwen-duo (Britte Lagcher en Lisa Smit), de vader en de zoon (Derek de Lint en Teun Kuilboer) en natuurlijk de hoofdrolspelers Gijs Naber en Loes Haverkort.


Het valt op hoe normaal ze er hier in deze industrieloods uitzien vergeleken met de film, waarin vooral Gijs Naber er met zijn weerbarstige voorkomen uitziet of hij regelrecht uit de vroege middeleeuwen komt. "Ik ben het wel echt hoor", grapt Naber, terwijl hij zijn voorhoofd precies zo fronst als zijn strijdhaftige evenbeeld op de filmposter achter hem.

Redbad gaat over de Friese koning Redbad (Gijs Naber), die zijn heidense rijk - waar mensen veel persoonlijke vrijheid hebben - moet verdedigen tegen de oprukkende Franken, die het gebied willen veroveren en christelijk maken.


Wil je weten wie Redbad nu eigenlijk echt was? Aan het eind van de video vertellen we je meer, in onze 'backstory'.

Interview: Paul van de Geijn. Camerawerk en montage: Gianna Rijpma. Regie: Aldo Paula.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.