compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Stefan de Walle

Stefan de Walle

Stefan de Walle: films, nieuws

 

Biografie van Stefan de Walle

Stefan de Walle is niet alleen bekend door zijn rol in Flodder, maar ook zijn rollen voor het Nationale Toneel, tv-programma's als De vloer op en het Sinterklaasjournaal.

Sinds Stefan de Walle in 1989 bij het RO Theater begon, speelde hij er in meer dan dertig voorstellingen en werkte hij met regisseurs als Antoine Uitdehaag, Jos Thie, Mette Bouhuys, Peter de Baan, Léon van der Sanden, Guy Cassiers en Koos Terpstra. Bij het RO Theater, onder leiding van Guy Cassiers, speelde Stefan de Walle de toneelspeler in de voorstelling, Nachtasiel (Maxim Gorki, november 1998 - regie Alize Zandwijk). Nachtasiel werd een groot internationaal succes met veelbesproken optredens tijdens het Edinburgh International Festival (augustus 1999) en de Wiener Festwochen (juni 2000). Veelbesproken ook was zijn vertolking van Lewin, de mannelijke hoofdrol die Stefan de Walle speelde in Anna Karenina (Leo N. Tolstoj, februari 1999 - regie Guy Cassiers). Wie is er bang voor Virginia Woolf (1995) , Angels in America en Nachtasiel werden genomineerd voor de Gouden Gids Publieksprijs. Angels in America werd in 1996 ook de uiteindelijke winnaar.
Voor zijn rol van Prior in Angels in America werd Stefan de Walle genomineerd voor een Louis d'Or en won hij de Rotterdam Award. Hij werkt met grote regelmaat voor film en tv.
Het meest bekend is hij door zijn vertolking van zoon Kees in de film Flodder (1994, regie Dick Maas) en de daarop volgende gelijknamige tv-series. Daarnaast vertolkte hij rollen in series als Zwarte Sneeuw, Wij Alexander, Unit 13 , en Baantjer. Momenteel is hij regelmatig te zien in het televisieprogramma ‘De vloer op”

Sinds theaterseizoen 2001-2002 is Stefan de Walle vast verbonden aan het Nationale Toneel. Bij het Nationale Toneel heeft Stefan gespeeld in Huis & Tuin van Alan Ayckbourne, (2001-2002, regie Antoine Uitdehaag), Verhalen uit het Wienerwald van Horvath (2001-2002 regie Antoine Uitdehaag), Gagarin Way van Gregory Burke, (2001-2002 regie Johan Doesburg), Het Vuil De Stad en De Dood van R.W. Fassbinder (2002-2003, regie Johan Doesburg) en De Dochters van King Kong van Theresia Walser (2002-2003, regie Antoine Uitdehaag).

In 2006 speelde hij de hoofdrol in de korte film De vogelaar en in 2009 de telefilm Witte vis. In 2010 ging de film Held in première, waarin De Walle de hoofdrol vertolkt als politieman Donald. Zijn tegenspeler in deze film was Antonie Kamerling, die vlak voor het uitkomen van de film zelfmoord pleegde. De laatste jaren is De Walle ook veelvuldig te zien in het improvisatieprogramma De vloer op, waarin hij de confrontatie aangaat met verschillende andere bekende acteurs. In 2012 was hij te zien als Dries van Agt in de televisieserie Beatrix, Oranje onder vuur en, samen met Martin van Waardenberg , Frank Lammers en Marcel Hensema, een van de de hoofdrollen in De Marathon van Eyeworks. Voor deze film werd De Walle genomineerd als beste acteur voor de Rembrandt Awards 2013. In 2014 is hij te zien in Oorlogsgeheimen als de burgemeester, samen met Loek Peters, Eva Duijvestein, Maas Bronkhuyzen en Pippa Allen.

Sinds 2011 is De Walle in november en december op televisie te zien in de rol van Sinterklaas. Hij nam deze erebaan toen over van Bram van der Vlugt.

Trivia over Stefan de Walle

De Walle werd twee keer genomineerd voor een Louis d'Or. In 2013 ontving hij een nominatie voor een Gouden Kalf voor zijn rol in de film De Marathon.

Stefan de Walle In het nieuws

50 Jaar oud script wordt eindelijk werkelijkheid

14-1-2018 Biosagenda was op bezoek bij de opnames van de nieuwe film van Frans Weisz, Het leven is verrukkulluk. We interviewden de cast met onder anderen Geza Weisz, Reinout Scholten van Aschat, Romy Lauwers en Stefan de Walle.

Nog meer castleden voor Het Leven Is Vurrukkulluk

19-4-2017 Eerder deze maand werd de cast bekend gemaakt van Het Leven Is Vurrukkulluk. Nu is bekend geworden dat ook Willeke van Ammelrooy, Stefan de Walle en Teun Kuilboer in de film te zien zullen zijn.

Saskia Diesing en Esther Gerritsen, Copyright 2014 ArjoFrank

Regisseur Nena verfilmt Dorst

2-8-2016 Regisseur Saskia Diesing, die eerder het mooie Nena maakte, gaat het boek Dorst van Esther Gerritsen verfilmen. De hoofdrol is voor Simone Kleinsma.

Hallo Bungalow recensie

'Los zand'

2-12-2015 Anne de Clercq heeft voor haar nieuwe film Hallo Bungalow heeft een talentvolle cast bij elkaar gekregen. Maakt dat ook een goede film?

Eva van der Gucht, Copyright 2015 ArjoFrank Fotografie

Cast bekend van Hallo Bungalow

4-8-2015 Vandaag is de cast bekend gemaakt van de komedie Hallo Bungalow, de nieuwe film van Anne de Clercq, die eerder Jack Bestelt Een Broertje maakte.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Stefan de Walle Feiten

De Zender - Stefan de Walle© Annaleen Louwes
acteur
Geboren 15-9-1965
Stefan de Walle is het meest bekend is hij door zijn vertolking van zoon Kees in de film Flodder (1994, regie Dick Maas) en de daarop volgende gelijknamige tv-series.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

70 films in Groningen deze week

70 films in Groningen deze weekDe laatste filmvertoning in Groningen is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl