compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU

Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Josephine Arendsen (Hannah Goslar) en Aiko Beemsterboer (Anne Frank)

Josephine Arendsen (Hannah Goslar) en Aiko Beemsterboer (Anne Frank)

Delen op facebook
Mijn Beste Vriendin Anne Frank
Nederlandse première: 7-10-2021

Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn boezemvriendinnen die elkaar uit het oog verliezen wanneer de familie Frank onderduikt. Drie jaar later, in 1945, ontmoeten de twee meisjes elkaar in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Hannah probeert haar sterk verzwakte vriendin te helpen.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank trailer en bijzonderheden

Opnames zouden beginnen maart 2020 - 75 jaar na het overlijden van Anne - en plaats vinden in Hongarije en Nederland, maar moest vanwege de coronovirus worden uitgesteld. De casting voor de hoofdrollen was rond medio maar 2020. De film wordt oktober 2020 in de bioscoop verwacht, maar kan door het stilleggen van de opnames ook verlaat worden.
Eerder was Ate de Jong aan het project verbonden en werd begin februari 2020 aangekondigd dat Ben Sombogaart de regie overnam.

Trailer van Mijn Beste Vriendin Anne FrankBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mijn Beste Vriendin Anne Frankhttps://i1.ytimg.com/vi/EE2FYPwVh_c/hqdefault.jpg2020-12-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Ben Sombogaart was eerder verantwoordelijk voor de regie van Rafaël (2018), Knielen op een bed violen (2016), De storm (2009) en Bride Flight (2008).

Mijn Beste Vriendin Anne Frank - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mijn Beste Vriendin Anne Frank in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

De allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende verhaal van Hannah Goslar over haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen. De film is geregisseerd door Ben Sombogaart (Knielen op een Bed Violen, De Storm en De Tweeling).

Cast & Regisseur

Josephine Arendsen

Hannah Goslar
Roeland Fernhout

Vader Goslar
Stefan de Walle

Otto Frank
Lottie Hellingman

Moeder Goslar
Mijn Beste Vriendin Anne Frank poster

Nieuws over Mijn Beste Vriendin Anne Frank