compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 29-9 t/m 5-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ben Sombogaart regisseert speelfilm Anne Frank

Ben Sombogaart regisseert speelfilm Anne Frank

Mijn Beste Vriendin Anne Frank gaat over Hannah Goslar en Anne Frank. Ben Sombogaart regisseert deze allereerste bioscoopfilm over Anne Frank van Nederlandse bodem. De opnames starten in maart 2020 (in Hongarije en Nederland) en wordt oktober 2020 in de bioscoop verwacht.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen.

Eerder was aangekondigd dat Ate de Jong de film zou regisseren.


Regisseur Ben Sombogaart was eerder verantwoordelijk voor de regie van Rafaël (2018), Knielen op een bed violen (2016), De storm (2009) en Bride Flight (2008). Over het regisseren van Mijn Beste Vriendin Anne Frank zegt hij: “In een gevaarlijke tijd vol vreemdelingenhaat moeten twee beginnende pubers zichzelf en de wereld ontdekken. Een hartverscheurend en waargebeurd verhaal, dat zoveel linken met het heden heeft.”
Hannah Goslar in 2020 © 2020

Hannah Goslar in 2020 © 2020


De film wordt geproduceerd door FATT Productions en Talent United in samenwerking met distributeur Dutch FilmWorks, die ook de internationale verkoop zal verzorgen. Het Nederlands Filmfonds heeft een substantieel bedrag toegekend zodat de film definitief als Nederlandse productie gemaakt kan worden.


Dutch FilmWorks brengt MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK in de Nederlandse bioscopen uit in het najaar van 2020.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.