compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 29-7 t/m 4-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Cast bekend van de komedie MESKINA

Cast bekend van de komedie MESKINA

In de bioscoopfilm Meskina speelt Maryam Hassouni de hoofdrol in een eigentijds verhaal over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk. De film komt 21 januari 2021 in de bioscoop.

Cast bekend van de komedie MESKINA

Cast bekend van de komedie MESKINA

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Meskina is de eerste bioscoopfilm van regisseur Daria Bukvić en vertelt een eigentijds verhaal over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk.In deze komedie is de hoofdrol weggelegd voor Maryam Hassouni (Soof, Oogappels). Naast haar zullen onder andere Soundos El Ahmadi (F*ck de liefde), Nasrdin Dchar (Mocro Maffia, Rabat), Bilal Wahib (Mocro Maffia), Oscar Aerts (Goede Tijden Slechte Tijden, Gooische Vrouwen), Olaf Ait Tami (Commando’s), Rachida Iaallala (Dunya & Desie, Broeders) Jouman Fattal (Zuidas, Anne+) en Fahd Larhzaoui (Papadag) in de film te zien zijn.

Het verhaal

Hoe ziet een modern sprookje eruit als de prins van zijn witte paard valt en de prinses er zelf op klimt?

Wanneer je als vrouw de dertig aantikt, verwacht iedereen van alles en nog wat van je. Leyla heeft geen man, geen kind, geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als ‘Meskina’; zieligerd. Ze probeert tussen de luidruchtige meningen om haar heen haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt. Tijdens deze zoektocht werkt ze zich flink in de nesten en belandt ze in hilarische en herkenbare situaties.Meskina belooft een sprankelende moderne komedie te worden over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk. Meskina is de nieuwe bioscoopfilm van de makers van de succesvolle theatervoorstelling Melk & Dadels met onder andere Maryam Hassouni, Nasrdin Dchar, Soundos el Ahmadi en Bilal Wahib.

Productie

De film wordt geproduceerd door NewBe in coproductie met BNNVARA, ROSE stories en Los Morros; het productiehuis van Adil El Arbi en Bilall Fallah (Patser, Bad Boys for Life).

De regie is in handen Daria Bukvić (31). De succesvolle Bosnisch-Nederlandse theaterregisseur maakt met Meskina haar speelfilmdebuut. Bukvić maakte o.a. de theaterhit Melk & Dadels, een humoristische voorstelling over de levens van vier Marokkaans-Nederlandse actrices. Daria: 'De energie en girlpower die van Melk & Dadels afspatte neem ik mee in Meskina, om zo een nog groter publiek te inspireren met verhalen over de vrouw van nu. Nederland is klaar voor Meskina.'

De opnames van Meskina gaan half augustus van start.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.