compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 10-6 t/m 16-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speuren in Efteling
Eye witness report

Speuren in Efteling

Nieuwe film Expeditie Vos in december 2020

BiosAgenda.nl was op bezoek op de filmset van de nieuwe familiefilm Expeditie Vos in attractiepark de Efteling. Interviews met hoofdrolspeler Levi Otto en andere acteurs zoals Anna Drijver. Ook beelden van Raymonde de Kuyper in enkele scènes. Vanaf 16-12-2020 in de bioscoop.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

BiosAgenda.nl interviewde regisseur Bob Wilbers, hoofdrolspeler Levi Otto, acteurs Frederik Brom, Randy Fokke en Anna Drijver. Ook hebben we enkele scènes vanaf gepaste afstand kunnen filmen met Raymonde de Kuyper, zij werd het meeste herkend door de aanwezige kinderen die verrast riepen dat is de moeder van Mees Kees.

De film
Als je in jezelf gelooft kun je alles! Expeditie Vos wordt een magische en avontuurlijke familiefilm van Bob Wilbers (Dokter Tinus, De Ludwigs, Sinterklaasjournaal). De hoofdrollen worden onder meer vertolkt door Levi Otto, Raymonde de Kuyper (Ja Zuster, Nee Zuster), Anna Drijver (Loft, Undercover), Fockeline Ouwerkerk (Moordvrouw, De 12 van Schouwendam) en Frederik Brom (Familie Kruys, Sinterklaasjournaal).

Het verhaal
Als de familie Vos aankomt in de Efteling voor een jaarlijks weekendje samen, ontdekt de elfjarige Teun (Levi Otto) dat zijn pas overleden opa, die hij heel erg mist, daar nog een laatste puzzeltocht voor hem achter heeft gelaten.

Hoewel de meeste volwassenen denken dat dat onzin is, gaat Teun samen met zijn bijzondere tante Ada (Raymonde de Kuyper) op een spannende expeditie door het attractiepark om erachter te komen wat zijn opa precies voor hem heeft verstopt. Teun komt erachter dat het gaat om opa's zeer kostbare sprookjesboek. Maar Teun en Ada blijken niet de enigen die op het boek uit zijn; een mysterieus figuur zit hen dwars waar hij maar kan. Gaat het ze lukken om het boek op tijd terug te vinden en zo ook de familie Vos bij elkaar te houden?

Cast & crew
De volledige cast van Expeditie Vos bestaat uit Levi Otto (Teun), Raymonde de Kuyper (Ada), Anna Drijver (Marieke), Fockeline Ouwerkerk (Katinka), Randy Fokke (Elise), Frederik Brom (Rikkert), Ruurt De Maesschalck (Louis), Ralph Moerman (Dylan), Peter Faber (Berend), Lucilla Bellinga (Saar), Fien Lindenhovius (Zonne) en Edo Brunner (Edo).

Productie
Nienke en Job Römer schreven het scenario. De film wordt geproduceerd door Lucio Messercola van Messercola Drama (De Brief voor Sinterklaas, La Famiglia).

Scenario: Nienke Römer, Job Römer | camera: Goof de Koning | regie: Bob Wilbers | producent: Messercola Drama/Lucio Messercola | uitvoerend producent: Judith van den Berg | production design: Allard Derksen | kleding: Mariëlle Vos | distributeur: Just Film Distribution.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.