compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 29-9 t/m 5-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Opnamens De slag om de Schelde van start

Opnamens De slag om de Schelde van start

Het tweede deel van de opnames van de oorlogsfilm De slag om de Schelde zijn in Nederland van start gegaan. Het eerste deel van de opnames vond plaats in Litouwen waar de Zeeuwse Sloedam werd nagebouwd.

Delen op facebook
Opnamens De slag om de Schelde van start

Opnamens De slag om de Schelde van start

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Voor het tweede draaiblok zullen cast en crew neerstrijken in Zeeland. Nieuwe Nederlandse en internationale acteurs zijn toegevoegd aan de cast met o.a. Tom Felton hij is vooral bekend van zijn rol als Draco Malfoy in the Harry Potter films.

Eerder werd bekend gemaakt dat Gijs Blom, Susan Radder en Jamie Flatters de hoofdrollen spelen in de film. De regie is in handen van Matthijs van Heijningen Jr. Met een budget van €14 miljoen is De slag om de Schelde de grootste Nederlandse oorlogsfilm van de afgelopen 10 jaar.

De film verteld het verhaal van November ’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Distributeur September Film brengt DE SLAG OM DE SCHELDE op 26 november 2020 uit in de Nederlandse bioscopen. Netflix brengt de film in 2021 naar haar leden wereldwijd.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.