compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

De Slag Om De Schelde

***1/20
Waardering: 3.8/5

The Forgotten Battle

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van De Slag Om De Schelde

Gijs Blom (Marinus van Staveren)

Gijs Blom (Marinus van Staveren)

Delen op facebook
De Slag Om De Schelde
Nederlandse première: 5-6-2021
Nederland, 2020, 124 min,

Zeeuwse Walcheren 1944. Tienduizend geallieerden en Duitsers vechten tegen elkaar. De wegen van drie jonge mensen kruisen elkaar: een jonge collaborateur, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws verzetsmeisje.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIX

De Slag Om De Schelde trailer en bijzonderheden

Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste slagvelden in West-Europa en toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed.
De film won vijf Gouden Kalveren (Beste Geluid, Beste Camera, Beste Montage, Beste Enscenering en Beste Kostuums) tijdens het Nederlands Film Festival 2021.

Trailer van De Slag Om De ScheldeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De Slag Om De Scheldehttps://i1.ytimg.com/vi/lab-U4iCD6o/hqdefault.jpg2020-11-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Er is ook een documentaire De Slag om de Scheldemonding.

De Slag Om De Schelde - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Slag Om De Schelde in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De Slag Om De Schelde zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX

Zeeuwse Walcheren 1944. Tienduizend geallieerden en Duitsers vechten tegen elkaar. De wegen van een jonge collaborateur, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws verzetsmeisje kruisen elkaar.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Productiemaatschappij: Caviar Films (in co-production with), Evangelische Omroep (EO) (in co-production with), Levitate Film

Cast & Regisseur

Tom Felton

Tony Turner
Gijs Blom

Marinus van Staveren
Susan Radder

Teuntje Visser
Jamie Flatters

William Sinclair

Nieuws over De Slag Om De Schelde