compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 40 6-10 t/m 12-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bioscopen weer open per 5 juni

Bioscopen weer open per 5 juni

Maximaal 50 personen per zaal en 1,5 meter, grote NL-films openenen 2021

Vanavond is tijdens de persconferentie van minister-president Rutte en minister De Jonge aangekondigd dat de bioscopen met mindere beperkingen dan de vorige keer weer open mogen. Mondkapjes- en 1,5 meter plicht blijft en voor de meeste zalen geldt een maximum van 50 bezoekers.

Delen op facebook
Bioscopen weer open per 5 juni

Bioscopen weer open per 5 juni

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden.

Meer dan 50 bezoekers

Bioscopen, filmhuizen, poppodia en theaters kunnen weer open onder voorwaarden zoals reserveren, een gezondheidscheck, en vaste zitplaatsen. Een reservering is voor maximaal 4 personen, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen van eenzelfde huishouden.
Per ruimte of zaal geldt een maximum van 50 bezoekers op 1,5 meter afstand. Voor musea geldt dat er 1 bezoeker per 10 m2 aanwezig mag zijn. Een uitzondering hierop zijn de grote zalen met een capaciteit van 1000 vaste zitplaatsen of meer. Hier mogen maximaal 250 personen op 1,5 meter zitten. Dit is exclusief personeel. Bijvoorbeeld bij een hele grote bioscoopzaal als bij Pathé Ede.

Foyers beperkt

Zelfbediening is niet toegestaan en horeca-functies zijn nog steeds op basis van vaste zitplekken, maximaal 4 mensen aan een tafel en 1,5 meter afstand. In de praktijk betekent dit dat de foyers aangepast weer open mogen bij de bioscopen. Goed nieuws voor bioscopen daar de verkoop van versnaperingen een belangrijke bron van inkomsten is voor de bioscoop.

Stap 4 is in zicht

Op 22 juni besluit het kabinet of stap 4 gezet wordt, dit wordt een cruciale stap voor culturele en horeca instellingen omdat de groepsgrootte vergroot wordt en meer mag bij die instellingen. Voor de bioscopen betekent dit concreet dat ze dan veilig duurdere films kunnen programmeren.

Nederlandse producties openen bioscoopseizoen 2021

Het is zeer toepasselijk dat twee grote Nederlandse producties de bioscoopseizoen van 2021 gaan openen De Slag Om De Schelde en De Oost.
Zwaar Verliefd! 2 staat gepland op 24 juni om maximaal profijt te trekken van de eventuele versoepelingen die enkele dagen na de première volgen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.