compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU

De Oost

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van De Oost

Marwan Kenzari (Raymond Westerling)

Marwan Kenzari (Raymond Westerling)

Delen op facebook
De Oost
Nederlandse première: 13-5-2021
België, Indonesië, Nederland, Verenigde Staten, 2020, 141 min,

De Oost speelt zich af in Indonesië, 1946. Een jonge uitgezonden soldaat raakt in de ban van een legerkapitein, die steeds sadistischer wordt richting de bevolking die in opstand en onafhankelijkheid willen. De soldaat komt in gewetensnood.

Bekijk bij:

Amazon Prime Video

De Oost trailer en bijzonderheden

De film is opgenomen in Java en Haarlem.

Trailer van De OostBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De Oosthttps://i1.ytimg.com/vi/2hLWXC-wjDU/hqdefault.jpg2021-03-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Jim Taihuttu heeft zich tot de Nederlandse top gemanoeuvreerd met zijn eerdere films "Wolf" (2013) en Rabat (2011) — samen met Victor D. Ponten.
Marwan Kenzar speelde in de eerdere films van Jim Taihuttu en is bekende internationale filmster geworden, hij was nog te zien in The Old Guard (2020), Instinct (2019), Aladdin (2019) en Murder on the Orient Express (2017).

De Oost - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Oost in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De Oost zien? Koop of huur de film hier:


Amazon Prime Video

Indonesië, 1946. Een jonge uitgezonden soldaat Johan (Martijn Lakemeier) raakt in de ban van een legerkapitein, die steeds sadistischer wordt richting de bevolking die in opstand en onafhankelijkheid willen. De soldaat komt in gewetensnood.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Productiemaatschappij: New Amsterdam Film Company, Salto Film, Wrong Men North

Cast & Regisseur

Marwan Kenzari

Raymond Westerling
Peter Paul Muller

Majoor Penders
Mike Reus

Kamp Commandant Mulder
Jim Taihuttu

Regisseur

Nieuws over De Oost