compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Meeste bioscopen open op 5 juni

Meeste bioscopen open op 5 juni

Ongeveer helft van bioscopen open en veel Nederlandse films

Meer dan de helft van de bioscopen op 5 juni weer open gaan. Groots wordt uitgepakt met de Nederlandse speelfilm De Slag om de Schelde. De Oost krijgt eindelijk een bioscooppremière en Bon Bini: Judeska in da House krijgt een re-release.

Delen op facebook
Meeste bioscopen open op 5 juni

Meeste bioscopen open op 5 juni

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het uitbrengen van een nieuwe film gaat altijd met een zorgvuldig voorbereide marketing, een goed uitgekozen datum en veel interviews in de media. Wanneer er ineens besloten wordt dat de bioscopen weer open kunnen doet zich daarom één groot probleem voor de bioscopen welke films kunnen ze draaien?

De gegevens van BiosAgenda.nl wijzen uit dat meer dan 50% van de bioscopen daadwerkelijk open gaan op 5 juni 2021, maar met een aangepaste programma om aan de corona-maatregelen te kunnen voldoen en

Grote Nederlandse inbreng

Voordat de Amerikaanse studio's hun toestemming geven voor het uitbrengen van hun films duurt het in het beste geval weken nog. Het is ook niet vreemd dat de bioscoop naar Nederlandse producties grijpt om snel de programmeringen te kunnen vullen.

De Nederlandse speelfilm De Slag Om De Schelde — een groots opgezette epos om de herovering van de Scheldemonde — zou groots in de bioscopen uitgebracht worden begin 2021, maar kon net een gala-première beleven en werd daarna niet meer vertoond. Het is daarom ook voor de hand liggend dat die film als eerste geselecteerd wordt.

Een ander groots opgezette Nederlandse speelfilm De Oost — indirect over de echt bestaande beruchte Nederlandse commandant Raymond Westerling — is al te zien achter de betaalmuur van Amazon Prime, maar zo'n film verdient duidelijk een bioscooppubliek en die kunnen in verschillende bioscopen de film zien.

De speelfilm Bon Bini: Judeska in da House die een week na het uitbrengen alweer op schappen mocht, krijgt een tweede kans op de bioscoopstoelen met fans te vullen.

Veel filmhuistitels

De filmhuizen programmeren veel werk van kleine studios en kleine distributeurs, deze kunnen sneller beslissingen nemen. Vooral de grotere filmtheaters konden hiervan profiteren en en bieden een bijna volledige programmering. De kleinere filmhuizen — die vaak leunen op vrijwilligers en weinig stoelen hebben — gaan traditioneel vaak dicht in de zomer en kiezen er massaal voor om pas in september open te gaan.

Bij de film theaters krijgen Ammonite, Blackbird, Just 6.5, Kom hier dat ik u kus, La dea fortuna, Nomadland, Rifkin's Festival, The Human Voice, The Mole Agent en Undine alsnog de kans om vertoond te worden voor een bioscooppubliek.

Ook bij de filmtheaters zijn de echte publiekstrekkers De Oost en De Slag Om De Schelde.

Griezelplezier

Wat het vele streamen heeft bewezen is dat het grote publiek een onuitputtelijke dorst heeft naar horror en actie: deze week gaan twee nieuwe filmtitels in première bedoeld om deze dorst te lessen: de horrortitel Spiral: From the Legacy of Saw en de harde actiefilm Nobody. Hier en daar is ook de manga (animatie) film Demon Slayer: Mugen Train, een stroming die populair blijft bij een jong gespecialiseerd publiek.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.