compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

Undine

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Undine

Franz Rogowski (Christoph) en Paula Beer (Undine Wibeau)

Franz Rogowski (Christoph) en Paula Beer (Undine Wibeau)

Delen op facebook
Undine
Nederlandse première: 10-6-2021
Duitsland, Frankrijk, 2020, 90 min,

In Undine werkt Undine als historicus en geeft lezingen over de stedelijke ontwikkeling van Berlijn. Maar wanneer de man van wie ze houdt haar verlaat, haalt de oude mythe haar in. Undine moet de man die haar verraadt doden en terugkeren naar het water.

Bekijk bij:

Cinemember

Undine trailer en bijzonderheden

Op het 70e Internationale Filmfestival van Berlijn won Paula Beer de Zilveren Beer voor Beste Actrice voor haar rol als Undine.

Trailer van UndineBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Undinehttps://i1.ytimg.com/vi/pQyiuiDSyRs/hqdefault.jpg2020-10-06
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dit is de tweede samenwerking tussen Paula Beer en Franz Rogowski. Ze waren eerder samen te zien in Transit (2018), een andere film van Christian Petzold

Undine - Bioscopen, Tijden & Tickets

Undine in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Undine zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Undine werkt als historicus en geeft lezingen over de stedelijke ontwikkeling van Berlijn. Maar wanneer de man van wie ze houdt haar verlaat, haalt de oude mythe haar in.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

“Als je weggaat, moet je dood”. Met deze woorden laat de schijnbaar onbewogen Undine Johannes achter op een Berlijns terras, net nadat hij gezegd heeft niet met haar verder te willen. Undine is historica en gids, gespecialiseerd in de stadsontwikkeling van Berlijn en ze gaat naar haar werk. Tijdens haar volgende pauze valt ze halsoverkop voor beroepsduiker Christoph, als ze samen door een merkwaardig ongeluk doorweekt tussen de scherven en vissen van een uit elkaar gespat aquarium belanden. Voor hen beiden gaat een nieuwe wereld open, vol liefde en vertrouwen. Onder de oppervlakte van dit liefdesverhaal gaat echter een oude mythe schuil over een mysterieuze waternimf, die haar geliefde moet vermoorden nadat ze door hem verlaten wordt. Christoph begint te beseffen dat Undine ergens voor wegloopt en Undine weet dat ze nog iets moet afhandelen om haar vloek op te heffen.

Productiemaatschappij: ARTE (co-production), Arte France Cinéma (co-production), Les Films du Losange (co-production), Schramm Film, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF) (co-production)

Cast & Regisseur

Nieuws over Undine