compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU

Ammonite

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruikDiscriminatie

Pitch van Ammonite

Saoirse Ronan (Charlotte Murchison) en Kate Winslet (Mary Anning)

Saoirse Ronan (Charlotte Murchison) en Kate Winslet (Mary Anning)

Delen op facebook
Ammonite
Nederlandse première: 10-12-2020
Australië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2020, 119 min,

In Ammonite woont de beroemde paleontoloog Mary Anning aan de kust in Engeland in 1840. Ze krijgt de rijke Charlotte Murchison onder haar hoede, in de hoop dat Anning positief kan bijdragen aan de geestelijke gezondheid van Murchison. Er ontstaat een intense relatie die hun leven voor altijd zal veranderen.

Bekijk bij:

meJane

Ammonite trailer en bijzonderheden

Op locatie gefilmd in Lyme Regis, West Dorset, Engeland, waar de echte Mary Anning aan het begin van de 19e eeuw werkte en fossielen verzamelde.

Zoals vaker met liefdesscènes choreografeerde Kate WInslet ook hier de liefdesscène, ze gaf in eerdere interviews aan dat de regisseurs meestal te nerveus zijn om zo'n scène aan hun over te laten.

Trailer van AmmoniteBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Ammonitehttps://i1.ytimg.com/vi/FtJ4E-zqzh0/hqdefault.jpg2020-11-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Francis Lee maakte eerder de vaak gelauwerde God's Own Country (2017).

Kate Winslet is één van de meest 'bankable' actrices in Engeland ondanks soms controversiële filmkeuzes als Carnage (2011), Contagion (2011), Revolutionary Road (2008) en The Reader (2008), allemaal films die uiteindelijk in haar voordeel uitpakten, zo kreeg ze een Oscar voor haar rol in The Reader. Zij is uiteraard het bekendst van Titanic (1997).

Die laatste film is de favoriete film van Saoirse Ronan, dia al vier maal genomineerd is geweest voor een Oscar voor haar rollen in Little Women (2019), Lady Bird (2017), Brooklyn (2015) Atonement (2007).

Recensies van Ammonite

Ammonite - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ammonite in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Ammonite zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Engeland, 1840. De beroemde paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) krijgt de rijke Charlotte Murchison (Saoirse Ronan) onder haar hoede, in de hoop dat Anning positief kan bijdragen aan de geestelijke gezondheid van Murchison.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Ammonite is de nieuwe film van regisseur Francis Lee (God’s Own Country) met o.a. Kate Winslet en Saoirse Ronan, die zich afspeelt in 1840 in Engeland. Wanneer de beroemde paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) Charlotte Murchison (Saoirse Ronan) ontmoet, een vrouw uit de hogere klasse die voor haar geestelijke gezondheid naar de kust wordt gestuurd, ontstaat er een intense relatie die hun leven voor altijd zal veranderen.

Productiemaatschappij: BBC Films, British Film Institute (BFI), Cross City Films, See-Saw Films, Stage 6 Films

Cast & Regisseur

Kate Winslet

Mary Anning
Saoirse Ronan

Charlotte Murchison
Gemma Jones

Molly Anning
Keith Lomas

Museum Gentleman (uncredited)
Fiona Shaw

Elizabeth Philpot
Francis Lee

Regisseur

Nieuws over Ammonite