compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Lady Bird

Lady Bird

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

filmhuis, komedie

Pitch van Lady Bird
Lady Bird filmstill
Lady Bird filmstill
Delen op facebook
Lady Bird
Nederlandse première: 5-4-2018
Verenigde Staten, 2017, 94 min,
Tiener 'Lady Bird' wil groots leven en naar een dure universiteit, maar haar moeder en zij kunnen nauwelijks rondkomen.
trailer en bijzonderheden over Lady Bird
Het scenario is losjes gebaseerd op het leven van regisseur "Greta Gerwich", die er jarenlang aan heeft geschreven. Om de cast voor te bereiden, gaf Gerwich hen haar dagboeken en jaarboeken.
Aanloop van Lady Bird
Regiedebuut van actrice Greta Gerwig, die onder meer bekend is van de film Frances Ha.
BioscoopAgenda van Lady Bird

Lady Bird in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Lady Bird is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. Christine 'Lady Bird' McPherson (Saoirse Ronan, Brooklyn, Atonement) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf, The Big Bang Theory), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy Letts, The Big Short) zijn baan is kwijt geraakt. Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002 tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen. Verder met o.a. Lucas Hedges (Manchester by the Sea), Beanie Feldstein (Bad Neighbours 2) en Timothée Chalamet (Call Me By Your Name).