compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

Just 6.5

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch van Just 6.5

Peyman Moaadi (Samad Majidi)

Peyman Moaadi (Samad Majidi)

Delen op facebook
Just 6.5
Nederlandse première: 3-12-2020
Iran, 2019, 131 min,

In Just 6.5 jaagt inspecteur Samad op drugsbaron Nasser. Samad hoopt dat de arrestatie het escalerende probleem van drugsverslaving onder controle te krijgen. Hoe langer de jacht duurt hoe meer corruptie Samad op zijn pad tegen komt en hoe minder mensen hij kan vertrouwen.

Bekijk bij:

meJane

Just 6.5 trailer en bijzonderheden

De internationale titel verwijst naar de naar schatting 6,5 miljoen drugsverslaafden in Iran. Met een consumptie van 10 ton drugs per dag — binnen drie minuten kan iedereen aan drugs komen, maar het lukt de politie niet om de sleutelfiguren achter de handl te pakken te krijgen — is de Iraanse 'war on drugs' geen succes.

De film won 3 filmprijzen tijdens het Fajr Film Festival 2019, vijf prijzen tijdens het Hafez Ceremony 2019 en won de jury-prijs van de Iran's Film Critics and Writers Association 2019.

Trailer van Just 6.5Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Just 6.5https://i1.ytimg.com/vi/3ptW0Z1X1pM/hqdefault.jpg2020-03-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur en scenarist Saeed Roustayi maakte eerder "Abad va yek rooz" (2016).
Acteur Payman Maadi is ook actief als regisseur, hij was eerder te zien in "Bomb, yek asheghaneh" (2018) en "Abad va yek rooz" (2016).

Just 6.5 - Bioscopen, Tijden & Tickets

Just 6.5 in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Just 6.5 zien? Koop of huur de film hier:


meJane

De politie is op zoek naar de drugsbaron Naser Khakzad. Wanneer ze hem eindelijk te pakken krijgen, probeert hij alles wat hij kan bedenken om te ontsnappen en zijn familie te redden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

JUST 6.5 (Metri Shesh Va Nim) is een explosieve en snijdende Iraanse film die ons rechtstreeks naar hetkloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser brengt.

Alleen al de openings-sequentie van deze film is de toegangsprijs waard.
De tweede film van Saeed Roustayi duikt onder in de met drugs doordrenkte onderwereld en schetst met de ‘good-bad cop’ Samad een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers. Nasser wordt gepakt en veroordeeld, maar gaandeweg realiseert Samad zich dat Nasser op het criminele pad is beland vanwege de slechte en armoedige omstandigheden waar diens familie in verkeerde. Zo heeft alles een keerzijde. De film vormt een ontnuchterende reflectie op het onvermogen van de wet om het tij van drugsverslaving te stoppen door middel van razzia’s, arrestatie’s en executies.
De echte criminelen hier zijn de drugs, en alle pijn die ze
toebrengen aan een schijnbaar eindeloos netwerk van mensen. Hoe
vecht je tegen een beest dat onverslaanbaar lijkt?
Schrijver-regisseur Saeed Roustaee maakte een vermakelijke
en tot nadenken stemmende film, met een sfeer die zo gespannen is
dat je hem bijna kunt aanraken.
JUST 6.5 werd de meest succesvolle binnenlandse film in de Iraanse
geschiedenis – buiten komedie’s om – en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Productiemaatschappij: Boshra Film

Cast & Regisseur