compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Instinct

Instinct

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

drama

Pitch van Instinct
Instinct: Marwan Kenzari (Idris) en Carice van Houten (Nicoline)
Instinct: Marwan Kenzari (Idris) en Carice van Houten (Nicoline)
Delen op facebook
Instinct
Nederlandse première: 3-10-2019
Nederland, 98 min,
Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan...
trailer en bijzonderheden over Instinct
De film is geselecteerd als openingsfilm van de Nederlandse Filmdagen 2019 in Utrecht, ook bekend het Nederlands Film Festival en geselecteerd voor het Locarno Film Festival.
Aanloop van Instinct
Regiedebuut Halina Reijn.
BioscoopAgenda van Instinct

Instinct in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.