compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Instinct Nederlandse Oscarinzending

Instinct Nederlandse Oscarinzending

Instinct, de debuutfilm van regisseur Halina Reijn, is geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden voor de aankomende Academy Awards in de categorie International Feature Film. Première op 27 september tijdens het Nederlands Film Festival.

Instinct Nederlandse Oscarinzending

Instinct Nederlandse Oscarinzending

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

INSTINCT werd uit 10 aanmeldingen gekozen door een selectiecommissie die bestond uit afgevaardigden van verschillende Nederlandse filmbrancheverenigingen en organisaties. De door Topkapi Films geproduceerde film vierde haar wereldpremière eerder deze maand op het Locarno Film Festival, waar het werd bekroond met de Variety Piazza Grande Award en een Special Mention binnen de debuutcompetitie.

Aankomend weekend vindt de Noord-Amerikaanse première plaats tijdens het Toronto International Film Festival, in het Contemporary World Cinema-programma en de film is ook geselecteerd voor de Best First Feature-competitie van het BFI London Film Festival in oktober. In eigen land opent INSTINCT op 27 september het Nederlands Film Festival en is aansluitend te zien in de bioscoop.

Halina Reijn en Carice van Houten, die de film coproduceerden met hun productiebedrijf Man Up: “Dit is natuurlijk compleet onverwacht en meer dan eervol. We willen de Nederlandse selectie commissie enorm bedanken dat ze onze film hebben gekozen. Dat onze eerste film met een complexe, provocerende thematiek door mensen uit het vak en daarbuiten wordt begrepen en gezien, is op zich al ongelooflijk en dat maakt ons zeer, zeer blij!”

Op 13 januari 2020 worden de nominaties in alle categorieën bekendgemaakt. De 92e Oscaruitreiking vindt plaats op 9 februari 2020.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.