compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Film Halina Reijn wint prijs Variety Locarno

Film Halina Reijn wint prijs Variety Locarno

De speelfilm Instinct van nieuwbakken regisseur Halina Reijn wint de Variety Piazza Grande Award in Locarno. Deze prijs — toegekend door een jury van Amerikaanse filmcritici — is voor de beste film binnen het festival-programma. De film is vanaf 3 oktober in de bioscoop.

INSTINCT van Halina Reijn wint Variety Piazza Grande Award in Locarno © 2019 Topkapi Films / September Film

INSTINCT van Halina Reijn wint Variety Piazza Grande Award in Locarno © 2019 Topkapi Films / September Film

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De award beloont de artistieke kwaliteit en bioscooppotentie van de film. Ook ondersteunt het de internationale carrière van de filmmaker middels het netwerk van Variety in de filmindustrie en als autoriteit in de sector. Daarnaast is Instinct ook nog bekroond met een prestigieuze Special Mention in de debuutcompetitie. Halina Reijn en Carice van Houten namen de prijzen zaterdagavond in ontvangst op het festival.

Deze week werd bekend dat INSTINCT medio september haar Noord-Amerikaanse première beleeft op het Toronto International Film Festival als onderdeel van het Contemporary World Cinema programma, dat gewijd is aan de beste films van over de hele wereld met een focus op niet-Engelstalige arthousefilms. Op 27 september zal INSTINCT het Nederlands Film Festival openen.

Distributeur September Film brengt de film vanaf 3 oktober uit in de bioscoop.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.