compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Première De Slag om de Schelde
Fotoreportage

Première De Slag om de Schelde

Laatste gala-première van 2020

De Slag om de Schelde is de grootste productie van 2020. De verwachtingen rond de première waren afgelopen maandag ook hooggespannen. Onze fotograaf reisde af naar Vlissingen om de laatste gala-première van het jaar vast te leggen, het werd een bizarre avond.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De aankondiging dat de bioscopen dicht moeten blijven voor komende vijf weken, zorgt voor een bizar verloop van de avond — een beetje in lijn met dit bizarre jaar. In aanwezigheid van acteurs Gijs Blom en Susan Radder, regisseur Matthijs van Heijningen, scenarist Paula van der Oest en producenten Alain de Levita en Mark van Eeuwen wordt de release van de film in het 75e herdenkingsjaar gevierd op de plek waar het verhaal zich destijds heeft afgespeeld.

Susan Radder © 2020 ArjoFrank Fotografie | BiosAgenda.nl

Susan Radder © 2020 ArjoFrank Fotografie | BiosAgenda.nlDe film De Slag Om De Schelde is gebaseerd op ware gebeurtenissen Zeeuwse Walcheren 1944. Tienduizend geallieerden en Duitsers vechten tegen elkaar. De wegen van een jonge collaborateur, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws verzetsmeisje kruisen elkaar.Grootste release

De film was gepland om de kaskraker te worden van 2020 en om dit bizarre jaar met een grote knal af te sluiten in de periode tussen kerst en oud en nieuw.

Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandse productie de best bezochte film van het jaar kan worden, maar door het rare verloop van het jaar zijn alle grote Hollywood-producties uitgesteld, dus niets leek een succes in de weg te staan.

Toen was de vermaledijde persconferentie tegelijk met de première, met als conclusie door de corona-lockdown kan de film pas volgend jaar draaien. De grootste release op 17 december 2020 in 166 zalen is ineens van de baan. Wanneer de film in roulatie gaat is nog niet bekend.Vanwege de beperking van maximaal 30 bezoekers per zaal, ging het oorlogsepos op unieke wijze in première bij CineCity in Vlissingen: gedurende de hele dag werd in alle zalen de film vertoond, wat op neer komt op meer dan dertig vertoningen. De reacties van de circa duizend bezoekers waren zeer positief.Met een budget van €14 miljoen is DE SLAG OM DE SCHELDE de allergrootste Nederlandse film van de afgelopen 10 jaar. Initiatiefnemer van de film is het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) dat met de film de betekenis van leven in vrijheid wil benadrukken. De film maakt duidelijk dat vrijheid niet iets vanzelfsprekend is, maar dat daar enorme offers voor zijn gebracht. DE SLAG OM DE SCHELDE is gemaakt in het kader van 75 jaar vrijheid en sluit dit herdenkingsjaar af.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.