compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Interview met Ben Verbong
Eye witness report

Interview met Ben Verbong

'Ik ken alle angsten, maar faalangst heb ik niet'

De Nederlandse regisseur Ben Verbong is al ruim 20 jaar een vaste waarde in Duitsland. Waarom in Duitsland? BiosAgenda.nl nodigde Ben Verbong uit voor een gesprek voor haar nieuwe rubriek FilmTijd.

Delen op facebook
Ben Verbong. (c) Arjo Frank, 2018.

Ben Verbong. (c) Arjo Frank, 2018.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Met de nieuwe rubriek FilmTijd wil BiosAgenda.nl de diepte in gaan met filmmakers. Niet enkel over hun laatste film praten, maar vooral waarom zij die films maken die zij maken. Wij nodigen filmmakers die even in de luwte opereren met plezier uit om bij Biosagenda hun licht te laten schijnen op de Nederlandse filmwereld.Als eerste nodigt BiosAgenda.nl Ben Verbong uit, omdat hij samen met Dick Maas hoorde tot de nieuwe lichting regisseurs die in de jaren ’80 in het gat sprongen dat Paul Verhoeven achter zich liet na zijn vertrek naar Hollywood. Verbong maakte een verpletterend debuut in 1981 met Het Meisje met het Rode Haar en maakte daarna, naar Nederlandse begrippen, in een hoog tempo films. Plots verdwijnt hij medio jaren ’90 naar Duitsland en bouwt sindsdien aan een enorm filmoeuvre.

Eerder publiceerde BiosAgenda.nl als primeur een fragment van dit interview met Ben Verbong. Hierin maakte hij bekend dat hij begonnen is aan het project gebaseerd op het boek van Isa Hoes “Toen ik je zag”, over haar leven met Antonie Kamerling.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.