compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ben Verbong

Ben Verbong

Ben Verbong: films, nieuws

 

Biografie van Ben Verbong

Ben Verbong debuteert met Het Meisje met het Rode Haar (naar het boek van Theun de Vries) en wint de prijs van de filmkritiek in 1981. Sinds 1997 werkt Verbong voornamelijk in Duitsland, waar hij zes bioscoopfilms en een groot aantal televisiefilms maakt.

Verbong werd geboren in Tegelen. Hij studeerde aan de Nederlandse filmacademie (1970-1974) en maakte enkele korte films, onder meer "De vitusdans" en "De verleiding".

Zijn eerste grote speelfilm maakt hij in 1981 en vestigde zijn naam meteen als één van de belangrijkste nieuwe filmmakers met de oorlogsfilm in film-noir-stijl "Het meisje met et rode haar", een stijl die later rijkelijk werd geciteerd in Schindler's List.

Hij vermengde wederom stijlen met de film De schorpioen (1984) een aanklacht tegen oorlogsmisdaden in thriller-vorm.

Met de film De Kassière heeft hij een kaskraker in handen, mede geholpen door de soundtrack van Dave Stewart (Eurytmics) en hitsingle met Candy Dulfer, over een bankvervalster.

De Onfatsoenlijke vrouw (1991) wordt aan twintig landen verkocht en zorgt voor zijn internationale doorbraak.

Hij maakt de film De Flat (1994) een thriller gericht op een breed publiek en in hetzelfde jaar maakt hij een uitstapje naar tv met de serie 'Kats & Co' over twee politierechercheurs in Maastricht.

Vervolgens maakt hij de tv-serie en film Charlotte Sophie Bentinck (1996), waarna Verbong de overstap maakte naar Duitsland, eerst voor de serie 'Die Gang', die zich in Duitsland en de VS afspeelde. Hierna bouwde hij gestaag aan een grote oeuvre variërend van verschillende genres verdeeld over tv-series en bioscoopfilms. Als speelfilmregisseur is hij vooral bekend van de populaire kinderfilms Das Sams, de tragie-komedie Ob ihr wollt oder nicht! en de thriller Takiye: Allah yolunda 2009.

In 2015 lijkt hij te beginnen aan een voorzichtige overstap naar de Amerikaanse markt met de video-on-demand-film The von Trapp Family: A Life of Music.

Trivia over Ben Verbong

De film Het Meisje met het Rode Haar was de Nederlandse inzending tijdens 32nd Berlin International Film Festival in 1982.

Verbong is één van de weinige Nederlandse regisseurs die genre-films maakt, zoals oorlogsfilm, film noir, erotische thriller, romantiek en vooral thrillers.

De hoofdpersonage in zijn films zijn vaak vrouwen en hij is niet schuw van controversiële thema's voordat ze 'main stream' worden, zoals euthanasie, bullying, misbruik religie, enz.

Hij hoort bij het selecte gezelschap van Nederlandse filmregisseurs die meer dan 25 producties op hun naam hebben staan.

Ben Verbong In het nieuws

Cornelia Gröschel en Sonja Gerhardt in Honigfrauen: Urlaub im Paradies (c) 2017 ZDF

Ben Verbong krijgt prijs voor 'Beste tv-film'

10-4-2018 Duitse tv-kijkers kozen de ZDF tv-film Honigfrauen: Urlaub im Paradies van de Nederlandse regisseur Ben Verbong als 'Beste tv-film' van 2017. Deze film was de eerste van drie films die Verbong filmde rond twee Oost-Duitse zussen.

Ben Verbong. (c) Arjo Frank, 2018.

Interview met Ben Verbong

'Ik ken alle angsten, maar faalangst heb ik niet'

22-2-2018 De Nederlandse regisseur Ben Verbong is al ruim 20 jaar een vaste waarde in Duitsland. Waarom in Duitsland? BiosAgenda.nl nodigde Ben Verbong uit voor een gesprek voor haar nieuwe rubriek FilmTijd.

Ben Verbong maakt film over Antonie Kamerling

Regisseur maakt na 22 jaar Nederlandse rentree

15-1-2018 Regisseur Ben Verbong brengt het boek 'Toen ik je zag' van Isa Hoes naar het witte doek. Dat maakt Verbong bekend in een exclusief interview met BiosAgenda.nl voor de binnenkort te starten rubriek FilmTijd.

Entre les murs wint Film by the Sea Festival

Lifetime Achievement Award uitgereikt aan Luc Dardenne

22-9-2008 Dit weekend werd de tiende editie van het Film by the Sea Festival in Vlissingen afgesloten. In totaal kwamen ruim 42 duizend bezoekers naar het Zeeuwse filmfestival. Het drama Entre les murs won de belangrijkste prijs van het festival.

Film by the Sea 2008 van start

Burn After Reading opent festival

12-9-2008 Vandaag gaat de tiende editie van Film by the Sea van start in Cine City in Vlissingen. Van 12 to 21 september staat Zeeland in het teken van film, waarbij meer dan 100 films de revue zullen passeren.

Laatste filmnieuws

Ben Verbong Feiten

acteur, montage, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 2-7-1949
Ben Verbong debuteert op indrukwekkende wijze met Het Meisje met het Rode Haar .

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

73 films in Utrecht deze week

73 films in Utrecht deze week73 films zijn te zien in Utrecht deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl