compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 16-3 t/m 22-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Het Ben Verbong Interview
Eye witness report

Het Ben Verbong Interview

Toen ik je zag markeert een 'terugkeer' naar Nederland

Ruim 25 jaar geleden maakte regisseur Ben Verbong zijn laatste speelfilm in Nederland en werd een vaste waarde in de Duitse tv- en filmindustrie. BiosAgenda.nl interviewde exclusief Verbong 5 jaar geleden onder meer over Toen ik je zag.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Begin jaren '80 stond er een nieuwe lichting regisseurs in Nederland, die een beetje in het gat sprongen die Paul Verhoeven achter zich liet. Films met veel acte, spanning en drama.Deze groep werd aangevoerd door Dick Maas en Ben Verbong. Verbong maakte een meer dat verpletterende debuut met " Het meisje met het rode haar" en maakte daarna, naar Nederlandse begrippen, in een hoog tempo films.

Ben Verbong (c) ArjoFrank

Ben Verbong (c) ArjoFrankNa zijn tweede film De schorpioen (1984) - een film noir over illegale wapenhandel tijdens de Indonesische Vrijheidsoorlog - besluit Verbong het over een andere boeg te gooien, in het interview vertelt hij waarom.Hij maakt de publieksfilms De Kassière (1989), De Onfatsoenlijke vrouw (1991) en De Flat (1994). Dan maakt hij de periode-tv-serie Charlotte Sophie Bentinck (1996), welke zeer goed gewaardeerd werd en dan verdwijnt hij medio jaren ’90 naar Duitsland en bouwt aan een enorm filmoeuvre, bekijk het interview voor het waarom.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.