compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Entre les murs wint Film by the Sea Festival

Entre les murs wint Film by the Sea Festival

Lifetime Achievement Award uitgereikt aan Luc Dardenne

22-9-2008 : Dit weekend werd de tiende editie van het Film by the Sea Festival in Vlissingen afgesloten. In totaal kwamen ruim 42 duizend bezoekers naar het Zeeuwse filmfestival. Het drama Entre les murs won de belangrijkste prijs van het festival.

Delen op facebook

De Film- & Literatuurcompetitie van Film by the Sea werd dit jaar gejureerd door een zeskoppige jury, met Maria Goos, Christine Otten, Thekla Reuten, Gerbrand Bakker, Ben Verbong en vaste
juryvoorzitter Rinus Ferdinandusse. Zij verkozen de Franse film Entre les murs van Laurent Cantet tot winnaar. Het drama over de moeilijke relatie tussen een leraar en zijn klas won eerder op het filmfestival in Cannes al de Gouden Palm.

Ook namens de jongere filmbezoekers werd een prijs uitgereikt. Het Britse Boy A won de MovieSquad Award en bleef hiermee de genomineerde films Brick Lane en And When Did You Last See Your Father? voor.

Het festival vierde dit jaar haar eerste jubileum en vroeg haar bezoekers om de beste film uit de tienjarige geschiedenis van het festival te kiezen. Het publiek koos As It Is In Heaven van Kay Pollak (2005). Hoofdrolspelers Michael Nyqvist was aanwezig op het festival en nam de onderscheiding in ontvangst.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde editie met weer iets meer bezoekers dan vorig jaar. De elfde editie staat alweer gepland op 11 september 2009. Filmliefhebbers hoeven echter niet lang te wachten op het volgende festival. Komende woensdag start in Utrecht het Nederlands Filmfestival.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.