compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Forman en Zaentz op Film by the Sea

Forman en Zaentz op Film by the Sea

VLISSINGEN - Regisseur Milos Forman en filmproducent Saul Zaentz zijn te gast op de zesde editie van het filmfestival Film by the Sea. Dat heeft de organisatie van het evenement bekendgemaakt.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het festival dat vooral aandacht heeft voor de betere, grote Hollywood-productie, vindt plaats van 10 tot en met 19 september in Vlissingen en van 13 tot en met 17 september in Scheveningen.

Het werk van de van oorsprong Tsjechische regisseur Milos Forman komt aan bod tijdens een aan hem gewijd retrospectief. Forman is bekend van films als One Flew over the Cuckoo's Nest, Hair, Amadeus en The People vs. Larry Flynt. Hij zal in Vlissingen de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Die onderscheiding gaat ook naar Saul Zaentz, de intussen hoogbejaarde producent van onder meer Amadeus en The English Patient.

Verder staat het festival in het teken van het nieuwe Europa. De cinema uit de tien nieuwe lidstaten zal onder de aandacht worden gebracht. Ook is er een themaprogramma Film & Literatuur met een prijs voor de beste adaptie van een boek tot een film. Titels van het hoofdprogramma zijn nog niet bekend.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.