compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Veel belangstelling voor Film by the Sea

Veel belangstelling voor Film by the Sea

Filmfestival nadert maximum aantal bezoekers

26-9-2006 VLISSINGEN - De achtste editie van het Zeeuwse filmfesival Film by the Sea heeft een recordaantal bezoekers getrokken. In vergelijking met 2005 kwamen er 2400 biosgangers meer, wat neerkwam op 39.400 bezoekers.

Delen op facebook

Volgens een woordvoerster van het festival kwamen de extra bezoekers voornamelijk van buiten de provincie Zeeland. Er was dit jaar uitgegaan van van een bezoekersaantal van 40.000 personen. Volgens festivaldirecteur Leo Hannewijk heeft het festival daarmee zijn maximum bereikt.

Gezien de grote belangstelling wordt nu nagedacht over uitbreiding van het festival. 'Samenwerking met andere steden wordt niet uitgesloten, ondanks slechte ervaringen met eerdere met Scheveningen', aldus Hannewijk. Momenteel worden mogelijkheden verkend in de richting van Breda en Oostende.

Het festival werd afgelopen zaterdag afgesloten. Op die dag werd ook de Film en Literatuur Award uitgereikt. De onderscheiding ging naar de Zweeds/Finse film Mother of Mine van Klaus Härö. Volgens de jury bevat de film geen zwakke acteurs, met een bijzondere rol voor het landschap. Mother of Mine is 'een film met liefde gemaakt, een liefde die bij vele kijkers tot tranen leidt, maar die door ons met droge ogen wordt bekroond.'


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.