compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Scoop openingsfilm Film by the Sea

Scoop openingsfilm Film by the Sea

Zeeuws filmfestival beleeft 8ste editie

Op 15 september gaat in Vlissingen voor de achtste keer Film by the Sea van start. Onder leiding van Rinus Ferdinandusse zal tijdens het festival een boekverfilming worden bekroond met de Film & Literatuuraward.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Vandaag maakte het festival het programma bekend. Gedurende 9 dagen zullen meer dan 80 films te zien zijn. De Woody Allen-film Scoop opent het filmfestival. In de film onderzoekt een Amerikaanse studente (Scarlett Johansson) in Londen een serie moorden. Ze wordt bij het speurwerk geholpen door een vriend (Ian McShane). Daarnaast wordt ze ook nog verliefd op een Engelse aristocraat (Hugh Jackman).

De boekverfilming Elementaire Deeltjes van de Duitse regisseur Oskar Roehler opent het competitie-onderdeel van het festival. De verfilming van het controversiële boek van Michel Houellebecq gaat over twee halfbroers die ieder op hun eigen manier liefde vinden en weer verliezen. De jury bestaat naast Ferdinandusse uit Oscar-winnares Marleen Gorris, schrijver en journalist Jan Brokken, Annie M.G. Schmidt-biografe Annejet van der Zijl, actrice Willeke van Ammelrooy en schrijver en programmamaker Herman Koch.

Premières op het festival zijn er van onder meer Snakes on a Plane, Clerks II: Passion of the Clerks, World Trade Center en Requiem.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.