compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Film by the Sea trekt 31.500 bezoekers

Film by the Sea trekt 31.500 bezoekers

AMSTERDAM - De vijfde editie van het internationale filmfestival 'Film by the Sea' heeft dit jaar 31.500 bezoekers getrokken. Dat meldde de organisatie maandag. Verleden jaar kwamen 23.000 mensen op het rolprentenfestijn af, maar toen werd het festival alleen in Vlissingen gehouden. Dit jaar was naast Vlissingen ook Scheveningen festivallocatie.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In de Zeeuwse stad gingen 28.500 mensen naar het evenement, Scheveningen bleef sterk achter met 3500 bezoekers. De organisatie had daar wel op gerekend, omdat er in en rond Scheveningen nauwelijks promotie voor het festijn was. Bovendien zien de organisatoren het eerste jaar Scheveningen als een kwestie van zaaien; in de volgende jaren willen ze oogsten.

'Film by the Sea' wil dus ook volgend jaar neerstrijken in Scheveningen. Maar als de gemeente Den Haag en de provincie Zuid-Holland niet willen subsidiëren dan wordt het bijzonder moeilijk, zo waarschuwt een woordvoerster maandag.

Tijdens de lustrumeditie van 'Film by the Sea' werd voor de eerste keer een 'Lifetime Achievement Award' uitgereikt. De Italiaanse filmmaker Ettore Scola nam donderdagavond in Scheveningen de prijs voor zijn gehele oeuvre persoonlijk in ontvangst.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.