compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Carrey en Van Gogh openen 'Film by the Sea'

Carrey en Van Gogh openen 'Film by the Sea'

VLISSINGEN - De nieuwe films van Jim Carrey en Theo van Gogh openen dit jaar het festival 'Film by the Sea'. Op vrijdag 10 september beleeft de tragikomedie 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' zijn Nederlandse première in Vlissingen.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

'Film by the Sea' beleeft dit jaar haar 6e editie met als rode draad de relatie tussen film en literatuur, in combinatie met de 10 nieuwe EU Lidstaten. Het festival vindt plaats van 10 tot en met 19 september in Cine City in Vlissingen en van 13 tot en met 17 september in het Pathé Theater in Scheveningen.

Op maandag 13 september opent de wereldpremière van Cool! van Theo van Gogh de Scheveningse editie van het festival. Eternal Sunshine of the Spotless Mind vertelt over een man (Carrey) die er achter komt dat zijn ex-vriendin (Kate Winslet) alle herinneringen aan hun relatie operatief heeft laten verwijderen. Het bizarre verhaal komt uit de pen van scenarist Charlie Kaufman.

Cool! van Theo van Gogh vertelt over de besognes van een groep criminele jongeren, gespeeld door jongeren uit de gesloten jeugdinrichting Glen Mills in Wezep. Van Gogh heeft ook gefilmd in de heropvoedingskliniek, die normaal ontoegankelijk is voor camera's. De hoofdrollen worden vertolkt door Katja Schuurman en Johnny de Mol. Een belangrijke bijrol is weggelegd voor Gerrit Zalm.

Een andere wereldpremière op 'Film by the Sea' is de psychologische thriller Stille Nacht van regisseuse Ineke Houtman. De film vertelt over vijf Utrechtse studentes die op jacht gaan naar een serieverkrachter wanneer een van hen door hem is aangerand. De makers werden voor de film geïnspireerd door de berichten over de Utrechtse serieverkrachter, maar het verhaal zelf is geheel fictief.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.