compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Film by the Sea goed bezocht

Film by the Sea goed bezocht

Afrika-programma hooggewaardeerd door publiek

20-9-2005 : VLISSINGEN - Het aantal bezoekers dat dit jaar het festival Film by the Sea, met een grote variëteit aan internationale films, gasten en muzikaal entertainment, heeft bezocht, is met ruim 10.000 gestegen.

Delen op facebook

Vorig jaar verwelkomde Film by the Sea in Vlssingen 27.000 bezoekers en dit jaar 37.000. Mede dankzij de financiële steun van energie leverancier Delta aan het educatie jongerenprogramma.

De publieksprijs ging naar de film Sometimes in April van Raoul Peck. De film, op locatie in Rwanda door Raoul Peck (scenario en regie) gedraaid, vormde met Shooting Dogs en Hotel Rwanda de derde film dit jaar over de genocide aldaar en maakte deel uit van het Afrika programma. De film wordt vooralsnog niet in Nederland uitgebracht. Opmerkelijk is dat drie films uit het Afrika programma, die betrekking hebben op mensenrechten, de hoogste waardering kregen van het publiek.

De film "The Ax" (Le Couperet) van Constantin Costa-Gravas werd uitgeroepen tot beste literatuur verfilming. Een film over werkeloosheid gebaseerd op de Amerikaanse thriller van Donald E. Westlake, maar verplaatst naar België en Frankrijk. Een aanklacht tegen een wereld die steeds minder papier gebruikt, waardoor een papieringenieur zich gedwongen ziet zijn collega’s te vermoorden, om zo zelf een baan te krijgen. Volgens het jury rapport: Technisch een schitterende film vol bittere humor. En een prachtige zelfs geniale manier om de werkeloosheid op te lossen.

De film Boy Called Twist van Tim Green, naar Charles Dickens, zou volgens de jury in aanmerking komen voor een aanmoedigingsprijs. De film is een schitterend voorbeeld van het gebruik van een klassiek boek voor de weergave van een helaas hedendaags-klassiek probleem.

De jury, onder het vaste voorzitterschap van Rinus Ferdinandusse, bestond dit jaar uit: regisseur Karim Traïdia, de schrijvers Mensje van Keulen, Martin Bril en Helga Ruebsamen en acteur Mimoun Oaïssa (initiatiefnemer van Shouf Shouf Habibi!).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.