compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Film by the Sea van start
Eye witness report

Film by the Sea van start

Première Midnight in Paris

12-9-2011 Afgelopen vrijdag was de opening van Film by the Sea. Traditioneel komt 'tout beau monde' van Zeeland en omstreken in gala voor de vertoning van de openingsfilm in zeven zalen tegelijk. Het team van BiosAgenda.nl was er bij.

Delen op facebook

De nieuwbakken burgemeester van Vlissingen René Roep was er niet helemaal onbezorgd over. In zijn openingsspeech formuleerde hij het als volgt: 'de 13e festivaleditie op vrijdag, vrijdag de 13e, elk burgemeester zou er nerveus van worden als hij de opening moet verrichten' (afgelopen vrijdag was het de 9e, red.).

De opening van het festival verliep gesmeerd maar het is duidelijk dat er hier en daar bezuinigd is, ondanks het feit dat het allemaal feestelijk uitzag. Dit jaar staat het festival in het kader van boekverfilmingen.Onze fotograaf fotografeerde bij aankomst de leden van de jury waaronder Sylvia Hoeks, Paul Verhoeven en Maria Peters.Dit jaar kreeg Midnight in Paris de eer om het festival van Vlissingen te openen. De keuze voor de laatste film van Woody Allen, over een schrijver in Parijs, is opvallend omdat in 2005 de film Match Point van Allen op het allerlaatste moment niet vertoond mocht worden (zie ook Nieuwe openingsfilm Film by the Sea).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.