compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nieuwe openingsfilm Film by the Sea

Nieuwe openingsfilm Film by the Sea

Cannes-film Wim Wenders opent festival

VLISSINGEN - Don't Come Knocking, de inzending van Wim Wenders voor het Filmfestival Cannes zal Film by the Sea openen. De eerder aangekondigde openingsfilm "Matchpoint" van Woody Allen komt te vervallen, omdat deze tot aan de Amerikaanse première in november niet mag worden vertoond.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Met de film van Wenders heeft het festival een waardige vervanging voor de oorspronkelijke openingsfilm. Film by the Sea werd eerder bedreigd in haar bestaan door een mogelijke korting op de subsidie. Bestuursvoorzitter Hedy d'Ancona vond dat het festival onevenredig zwaar werd benadeeld. Begin juli besloot de gemeenteraad van Vlissingen om het filmfestval niet te korten.

Don't Come Knocking dong in juni mee naar de Gouden Palm op het filmfestival Cannes. Het was de tweede keer dat een film van Wenders in Cannes te zien was. In 1984 schreef hij met acteur en scriptschrijver Sam Shepard het met een Gouden Palm bekroonde en zeer goed ontvangen Paris, Texas. Ook in Don't Come Knocking werkten Wenders en Shepard samen.

De jury van het festival bestaat uit Dit jaar bestaat de vakjury uit regisseur Karim Traïdia (De Poolse bruid), de schrijvers Mensje van Keulen, Martin Bril en Helga Ruebsamen en acteur Mimoun Oaïssa (Shouf Shouf Habibi!). De zevende editie van Film by the Sea gaat 9 september van start in Vlissingen. 18 september wordt het festival afgesloten.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.